NL
Koop tickets
Festivalpark Werchter Belgium

Praktische info

Tickets

Festivaltickets
 • Combifestivalticket (geldig van 29 juni t.e.m. 2 juli): 292 euro
 • Dagfestivalticket donderdag 29 juni: 127 euro
 • Dagfestivalticket vrijdag 30 juni: 127 euro
 • Dagfestivalticket zaterdag 1 juli: UITVERKOCHT! Schrijf je in voor de wachtlijst.
 • Dagfestivalticket zondag 2 juli: UITVERKOCHT! Schrijf je in voor de wachtlijst.

Ticketprijzen zijn inclusief servicekosten, mobiliteit- en ecobijdrage.

Tickets voor Rock Werchter 2023 zijn verkrijgbaar via ticketmaster.be.

Elk festivalticket geeft recht op een gratis treinbiljet voor het openbaar vervoer (trein/festivalbus) naar en van Werchter.

❗ Plan je te overnachten op één van de festivalcampings? Vergeet dan naast je festivalticket ook je campingticket niet aan te kopen! Een overzicht van alle kampeermogelijkheden vind je bij 'Campingtickets'.
 

Drank- en eetbonnen

In het Festivalpark betaal je aan de drank- en eetstanden met de drank/eetbon. Ook op Camping The Hive en The Hive Resort zijn deze drank/eetbonnen geldig. 

In voorverkoop kost één drank/eetbon 3,25 euro. 

Tijdens het festival betaal je 3,50 euro per bon.

Drank/eetbonnen zijn in voorverkoop verkrijgbaar tot en met zondag 25 juni 2023. Je koopt ze per 20, 40, 60 of 80 stuks via ticketmaster.be. De voucher die je toegestuurd krijgt, wissel je on site in.

Campingtickets

Kamperen hoort bij festivals. Ga jij voor de full experience? Vergeet dan niet je campingticket of package te boeken. Een overzicht van het aanbod:

The Hive. Topcamping meets topbeleving. The Hive bevindt zich vlakbij het Festivalpark en wordt uitgebaat door de festivalorganisatie.

 • Campingticket The Hive: voor wie met eigen tent naar The Hive komt, voor wie basic doch goede faciliteiten wenst. Een regulier ticket voor The Hive kost 37 euro (incl. servicekosten).
 • The Hive My Space: voor wie graag wat meer ruimte heeft. The Hive My Space wordt aangeboden in verschillende afmetingen, met en zonder reeds opgestelde tent. Een pakket zonder tent is er vanaf 54,5 euro per persoon, met tent vanaf 114,5 euro per persoon.
 • The Hive Resort: voor wie wil 'glamperen' in stijl!
 • The Hive ADL i.s.m. Inter is er speciaal voor festivalgangers met een beperking. Een ticket voor The Hive ADL kost 37 euro (incl. servicekosten. Deze camping opent op donderdagochtend.

The Hive is vanaf woensdag 28 juni om 14 uur geopend. Wie op The Hive/The Hive MySpace/The Hive Resort of The Hive ADL kampeert, heeft ook toegang tot Central Park, waar het fijn samenkomen is.

Niet door de festivalorganisator uitgebaat, zijn de terreinen voor Camping Regular, allen op wandelafstand van het Festivalpark. Eerder basic van opzet, daarom niet minder gezellig. Deze kampeerterreinen openen op donderdagochtend.

Camping Mobilhome is er uitsluitend voor mobilhomes/campers/motorhomes, en biedt aangepaste faciliteiten.

Veilig tickets kopen

Bestel je tickets via onze officiële ticketpartner ticketmaster.be. Bestel niet blindelings via de eerste website die je zoekmachine weergeeft. De kans bestaat dat je op een veilingsite of doorverkoop platform terechtkomt. De tickets via hen aangeboden zijn vaak hoger geprijsd, ook bestaat het risico dat de tickets ongeldig zijn en dus geen toegang tot het festival zullen geven.

Er is in België een wettelijk kader dat de structurele doorverkoop van tickets aan banden legt. Desondanks tiert de handel in festivaltickets op de secundaire markt welig. De op de zwarte markt gekochte tickets geven - in tegenstelling tot tickets gekocht via ticketmaster.be - geen garantie tot geldigheid. Al te vaak wordt er vastgesteld dat er gefraudeerde tickets worden aangeboden op de zwarte markt. De kans bestaat dus dat het ticket gekocht via de secundaire markt geblacklist is en bijgevolg zal de toegang tot het festival geweigerd worden. Lees meer hierover via FOD Economie.

Wanneer ontvang ik mijn tickets?

Tickets worden pas in juni, in aanloop naar het festival bezorgd. We kiezen bewust voor deze uitgestelde verzending met als voornaamste doel de handel op de zwarte markt en ticketfraude tegen te gaan. 

Eerste hulp bij ticketproblemen

De medewerkers van onze ticketpartner Ticketmaster staan online tot je dienst. Een antwoord op de meest courante ticket gerelateerde vragen vind je in de Ticketmaster FAQ.

Krediethouders festivals 2020/2021

Had je een ticket (of campingtickets, drankbonnen...) voor Rock Werchter 2020 of 2021? Tickets werden omgeboekt naar Rock Werchter 2022. Je had echter, tot eind september 2021 ook de mogelijkheid om je bestelling om te laten zetten in krediet. Dat krediet kan je bij Ticketmaster vrij besteden aan festivals georganiseerd in het Festivalpark in Werchter tot en met 31 augustus 2023. Indien je nog krediet ter beschikking hebt dan vind je dat in ‘mijn account’ op ticketmaster.be.

Help! Er staat een andere naam op mijn ticket.

Ben je houder van een ticket met daarop een andere naam dan de jouwe? De naam van de ticketkoper wordt op het ticket vermeld. Indien het ticket regulier is aangekocht, mag je geen problemen ondervinden.

Zorg er wel voor dat, wanneer de originele koper niet mee met jou naar binnen gaat, de barcode of QR-code duidelijk leesbaar is. Foto's van een barcode of QR-code of slechte of onduidelijk geprinte tickets zijn niet leesbaar door de scanners. Alleen aan de originele koper zal in geval van problemen een duplicaat kunnen overhandigd worden.

Opgelet! Koop geen tickets via veilingsites of tweedehandsticketsites. Tickets waarvan wordt vastgesteld dat deze opnieuw te koop worden aangeboden aan een exuberante prijs, zullen op de zwarte lijst terechtkomen en geven bijgevolg geen toegang tot het festival.

Camping

Camping The Hive

Vlakbij het Festivalpark bevindt zich The Hive. Je kan er kamperen met je eigen tent. Heb je geen zin om te sleuren met kampeermateriaal of wil je graag wat luxe en comfort, dan kan je kiezen voor reeds opgestelde accommodaties. The Hive is vanaf woensdag 28 juni om 14 uur geopend.

Wie op The Hive kampeert, heeft ook toegang tot Central Park, waar het fijn samenkomen is. Overdag is het een gezellige ontmoetingsplaats. Op woensdag vindt de officiële opening party plaats in Central Park. Na afloop van elke festivaldag kan er nog dik gefeest worden.

The Hive biedt meerdere opties:

 • Campingticket The Hive: voor wie met eigen tent naar The Hive komt, voor wie basic doch goede faciliteiten wenst. Een regular ticket voor The Hive kost 37 euro (incl. servicekosten). Deze tickets zijn uitverkocht! Schrijf je in voor de wachtlijst.
 • The Hive My Space: voor wie graag wat meer ruimte heeft. The Hive My Space wordt aangeboden in verschillende afmetingen, met en zonder reeds opgestelde tent. Een pakket zonder tent is er vanaf 54,5 euro per persoon, met tent vanaf 114,5 euro per persoon.
 • The Hive Resort: voor wie wil 'glamperen' in stijl! Er zijn verschillende packages voor The Hive Resort verkrijgbaar
 • The Hive ADL i.s.m. Inter is er speciaal voor festivalgangers met een beperking. Een ticket voor The Hive ADL kost 37 euro (incl. servicekosten).
Omgevingsplan-RW23-campingonly-v2.jpg
Camping regular

Deze kampeerterreinen bevinden zich op wandelafstand van het Festivalpark. Ze zijn eerder basic van opzet, daarom niet minder gezellig. Deze kampeerterreinen openen op donderdagochtend. Deze campings worden niet door de festivalorganisatie uitgebaat, wel door andere, particuliere organisatoren.

Koop hier je campingticket regular.

Omgevingsplan-RW23-campingonly-v2.jpg
Rock Werchter Mobilhome

Meer over het aanbod voor mobilhomes vind je bij Rock Werchter Mobilhome.

Ontbijtvouchers voor de camping

Breakfastvoucher The Hive / The Hive My Space

Je kan vooraf reeds je dagelijkse ontbijt in de Waxbar op The Hive reserveren. Koop een breakfastvoucher en geniet tijdens je verblijf 4 dagen lang van een topontbijt met onder meer een croissant, chocoladebroodje, yoghurt en spek met eieren. Elke dag is er nog de vrije keuze tussen een warme drank of een fruitsap bij het ontbijt. Het ontbijt wordt elke ochtend (donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag) tussen 8u en 11u30 geserveerd in de Waxbar (The Hive - Central Park) waar je rustig kan genieten.

Opgelet! Breakfastvouchers The Hive / The Hive My Space kunnen enkel gebruikt worden door kampeerders die verblijven op The Hive of The Hive My Space.

 

Breakfastvoucher The Hive Resort

Je kan vooraf reeds je dagelijkse luxe-ontbijt op The Hive Resort reserveren. Koop een breakfast-voucher en geniet tijdens je verblijf van een top ontbijt met onder andere lekkere ontbijtkoeken, granola’s, ambachtelijk bereide broodjes, charcuterie & kazen, warme bereidingen, koffie, thee en fruitsap. Het ontbijt wordt op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend tussen 8u en 11u30 geserveerd in de gereserveerde ontbijthoek.

Opgelet! Breakfastvouchers The Hive Resort kunnen enkel gebruikt worden door kampeerders die verblijven op The Hive Resort.

Rock Werchter voor bezoekers met een beperking

Overzicht van alle faciliteiten

Samen met Inter levert Rock Werchter extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. We schenken hierbij aandacht aan de toegankelijkheid van het festivalterrein en zijn omgeving voor ticketkopers met een handicap.

 • Er is een alternatieve, toegankelijke en minder drukke ingang voor mensen met een handicap. Eén begeleider mag hem/haar langs deze ingang vergezellen.
 • Zowel bij de Main Stage als bij KluB C en The Barn is er een verhoogd platform waarop rolstoelgebruikers, mensen met krukken... de optredens goed kunnen zien. Omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen met een handicap er gebruik van kunnen maken, kan er maximaal één begeleider mee op dit platform.
 • Op het festivalterrein en op de voorbehouden ADL-kampeerzone zijn er aangepaste toiletten te vinden.
 • Beschik je over een Europese (blauwe) parkeerkaart en is dichtbij parkeren voor jou een echte must? Neem dan contact op met Inter. Let op: er zijn voor gebruik van de voorbehouden parking specifieke tickets nodig!
 • Tijdens het festival kan je gratis een beroep doen op ADL-assistenten. Deze assistentie kan concreet inhouden: het opzetten van een tentje, assistentie bij het gebruik van het toilet, bij verplaatsing, bij het eten… . Aarzel niet om een ADL-assistent aan te spreken wanneer je hulp kan gebruiken. Je vindt de ADL-assistenten op het festivalterrein (bij de podia voor mensen met een handicap) en op de voorbehouden kampeerzone. Wij zoeken ook samen met jou naar een oplossing wanneer er iets fout loopt met je rolstoel of ander hulpmiddel.
 • Voor mensen met een hoorapparaat zijn er naar goede gewoonte terug ringleidingen voorzien. Door je hoorapparaat op de T-stand te zetten, kan je veel beter de muziek horen en worden storende bijgeluiden uitgeschakeld. Zowel bij de Main Stage als in KluB C en The Barn (telkens in de omgeving van het rolstoelplatform) is er een ringleiding voorzien. Meer info kan je ter plaatse bij de ADL-assistenten krijgen die je aan de rolstoelpodia vindt.
 • Vlakbij de ingang van het festivalterrein, in de A zone, voorziet Rock Werchter samen met Inter een voorbehouden kampeerzone voor mensen met een handicap: camping The Hive ADL. Alle nodige voorzieningen zijn op deze camping aanwezig zodat ook mensen met een handicap ten volle van het festival kunnen genieten. Let op: er zijn voor gebruik van de ADL-camping specifieke tickets nodig!

Voor bijkomende vragen kan je terecht op rockwerchter@inter.vlaanderen.

Tijdig aanmelden bij Inter

​​​​​​​Wens je gebruik te maken van bepaalde voorzieningen voor bezoekers met een beperking? Schrijf je dan voor 10 juni 2023 in via dit formulier.

Veelgestelde vragen

Wanneer ontvang ik mijn tickets?

Tickets worden pas in juni, in aanloop naar het festival bezorgd. We kiezen bewust voor deze uitgestelde verzending met als voornaamste doel de handel op de zwarte markt en ticketfraude tegen te gaan. 

Krediethouders festivals 2020/2021

Had je een ticket (of campingtickets, drankbonnen...) voor Rock Werchter 2020 of 2021? Tickets werden omgeboekt naar Rock Werchter 2022. Je had echter, tot eind september 2021 ook de mogelijkheid om je bestelling om te laten zetten in krediet. Dat krediet kan je bij Ticketmaster vrij besteden aan festivals georganiseerd in het Festivalpark in Werchter tot en met 31 augustus 2023. Indien je nog krediet ter beschikking hebt dan vind je dat in ‘mijn account’ op ticketmaster.be.

Hoe laat starten de optredens op het festival?

Het uurschema van de optredens wordt in de loop van het voorjaar bekend gemaakt via deze website en de Rock Werchter mobile app.

Kan ik met het openbaar vervoer naar Rock Werchter?

Natuurlijk, en graag! In je festivalticket zit 1 gratis treinticket op naam voor een H/T-reis in 2de klas vanuit een Belgisch vertrekstation naar Rock Werchter. Het eindtraject met een speciale bus van De Lijn is inbegrepen.

Alle praktische info hieromtrent volgt later.

Welke veiligheidsmaatregelen nemen jullie?

De veiligheid en gezondheid van festivalgangers, van artiesten en hun crew, van medewerkers en buurtbewoners is altijd onze allerhoogste prioriteit. We hebben een stevig veiligheidsbeleid. In aanloop naar de festivals vergaderen we regelmatig met lokale en federale politie, met de hulpdiensten, met lokale en provinciale overheden. Ook tijdens het festival is er permanent overleg. In aanloop naar het festival zullen wij hierover verder informeren.

Werken op het festival

Het is niet mogelijk om op individuele basis als vrijwilliger te werken op Rock Werchter. Het festival schakelt sinds jaar en dag vele verenigingen uit de wijde regio rond Werchter in. Met man en macht én bijzonder veel enthousiasme, zetten de medewerkers van verschillende verenigingen zich in op en rond het festivalterrein. Hun doel: hun steentje bijdragen aan het welslagen van het festival én de kas van de vereniging spijzen. Elke vereniging wordt immers vergoed door de festivalorganisatie.
 

Help! Er staat een andere naam op mijn ticket.

Ben je houder van een ticket met daarop een andere naam dan de jouwe? De naam van de ticketkoper wordt op het ticket vermeld. Indien het ticket regulier is aangekocht, mag je geen problemen ondervinden.

Zorg er wel voor dat, wanneer de originele koper niet mee met jou naar binnen gaat, de barcode of QR-code duidelijk leesbaar is. Foto's van een barcode of QR-code of slechte of onduidelijk geprinte tickets zijn niet leesbaar door de scanners. Alleen aan de originele koper zal in geval van problemen een duplicaat kunnen overhandigd worden.

Opgelet! Koop geen tickets via veilingsites of tweedehandsticketsites. Tickets waarvan wordt vastgesteld dat deze opnieuw te koop worden aangeboden aan een exuberante prijs, zullen op de zwarte lijst terechtkomen en geven bijgevolg geen toegang tot het festival.

Mag ik foto’s maken en filmen?

Professionele geluids-, film-, video-, en fotoapparatuur zijn niet toegelaten. Kleine eenvoudige toestellen zonder afneembare lens en smartphones zijn wel welkom in het Festivalpark. Accessoires (zoals statieven, tripods, selfiesticks, Gopro-mounts, etc) zijn eveneens niet toegelaten.

Persaccreditaties kunnen aangevraagd worden via onze persdienst.

Hoe oud moet ik zijn om naar het festival te gaan?

Rock Werchter hanteert geen minimumleeftijd. Alle leeftijden welkom. Wel heeft elke aanwezige - groot of klein, jong of oud - een geldig festivalticket nodig. Er wordt geen kinderkorting toegekend.

We raden echter af om het festival met (jonge) kinderen te bezoeken. Er worden geen faciliteiten voor kinderen voorzien. Een drukbezocht festival is ons inziens niet de meest ideale omgeving voor kinderen.

Ik wil graag een stand of eetkraam uitbaten op het festival

De beschikbare standruimte in het Festivalpark wordt exclusief toegekend aan onze sponsors en mediapartners. Wens je een eetkraam uit te baten, gelieve dan Bevers & Bevers Catering, onze cateringpartner te contacteren.

Mag ik promotie voeren voor mijn evenement op/rond het festivalterrein?

Op en rond het festivalterrein - dus ook op de openbare weg - is het bij politiereglement verboden flyers, affiches of ander promotioneel materiaal te verdelen en/of op te hangen. Sponsors en mediapartners krijgen - volgens afspraak met de organisatie - visibiliteit in het Festivalpark.

Het is wel mogelijk om via Agrafa Affichage je campagne in de kijker te zetten door middel van A0 advertenties geprint op spandoeken. Deze herasbanners komen langsheen het Festivalpark, kant Haachtsesteenweg. Voor de tarieven en de mogelijkheden kan je contact opnemen met Benny Koch op het mailadres benny@agrafa.be.

Welke groene initiatieven nemen jullie?

Een festival organiseren heeft een impact op het milieu. Wij zijn ons daar zeer van bewust. Al vele jaren zetten wij ons in om de festivals in Werchter op een meer duurzame manier te organiseren. Toen Yourope, de vereniging van Europese festivals, in het seizoen 2006/2007 hun Green ’n Clean programma met richtlijnen voor groenere festivals lanceerde, mocht Rock Werchter het bijhorende label meteen in ontvangst nemen. Groener ondernemen moet. Groenere festivals zijn realiseerbaar. We leggen onszelf duidelijke doelstellingen op. We sluiten aan bij het Green Nation charter. Het hoofddoel daarvan is de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 50% te verminderen. Stap voor stap gaan we naar opnieuw meer duurzaamheid.

 

Ik ben zwanger. Zijn er speciale voorzieningen of speciale parkeervoorzieningen voorzien op het festival?

Er zijn geen specifieke voorzieningen voor zwangere vrouwen.

The Milk Factory

Samen met vroedvrouw Hanne levert Rock Werchter extra inspanningen om borstvoedende moeders wat meer comfort te bieden in het Festivalpark. Geef je borstvoeding en wil je graag afkolven op het festivalterrein, dan kan dat in een speciaal daarvoor voorziene tent. The Milk Factory bevindt zich aan North West Walls.

In de The Milk Factory tent zijn alle voorzieningen aanwezig om discreet te kunnen afkolven, nadien je kolftoestel te reinigen en het kolfmateriaal veilig op te bergen. De afgekolfde melk kan tot het einde van de festivaldag bewaard worden in de koelkast van de kolfbar en moet ‘s avonds opgehaald worden. Zelf meebrengen: afkolftoestel, zakjes, koelelementen, flesjes, etc.

Mag ik mijn eigen voedsel en drank meenemen in het Festivalpark?

Feel free om eigen eten mee te brengen naar het festivalpark. Glazen verpakkingen zijn echter niet toegelaten. Om veiligheidsredenen is het ook niet toegelaten om vloeistoffen mee te brengen. Hervulbare flessen - enkel plastic, geen metaal of glas en volledig leeg - mogen wel mee naar binnen.

Mag ik mijn eigen voedsel en drank meenemen naar de camping?

Ja, dat mag. Let op: glas is niet toegelaten op de festivalcampings.

Mag ik een klapstoeltje of plooistoeltje meebrengen op het festivalterrein?

Ja, plooistoeltjes met een maximale hoogte van 50cm zijn toegelaten op het festivalterrein. (Voorbeeld).

Kan ik blijven overnachten op één van de parkings?

Neen, dat kan niet. Kamperen/overnachten is enkel mogelijk op de festivalcampings. Wildkamperen is verboden.