NL
Koop tickets
Festivalpark Werchter Belgium

Rock Werchter voor bezoekers met een beperking

Overzicht van alle faciliteiten

Samen met Inter levert Rock Werchter extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. We schenken hierbij aandacht aan de toegankelijkheid van het festivalterrein en zijn omgeving voor ticketkopers met een handicap.

  • Er is een alternatieve, toegankelijke en minder drukke ingang voor mensen met een handicap. Eén begeleider mag hem/haar langs deze ingang vergezellen.
  • Zowel bij de Main Stage als bij KluB C en The Barn is er een verhoogd platform waarop rolstoelgebruikers, mensen met krukken... de optredens goed kunnen zien. Omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen met een handicap er gebruik van kunnen maken, kan er maximaal één begeleider mee op dit platform.
  • Op het festivalterrein en op de voorbehouden ADL-kampeerzone zijn er aangepaste toiletten te vinden.
  • Beschik je over een Europese (blauwe) parkeerkaart en is dichtbij parkeren voor jou een echte must? Neem dan contact op met Inter. Let op: er zijn voor gebruik van de voorbehouden parking specifieke tickets nodig!
  • Tijdens het festival kan je gratis een beroep doen op ADL-assistenten. Deze assistentie kan concreet inhouden: het opzetten van een tentje, assistentie bij het gebruik van het toilet, bij verplaatsing, bij het eten… . Aarzel niet om een ADL-assistent aan te spreken wanneer je hulp kan gebruiken. Je vindt de ADL-assistenten op het festivalterrein (bij de podia voor mensen met een handicap) en op de voorbehouden kampeerzone. Wij zoeken ook samen met jou naar een oplossing wanneer er iets fout loopt met je rolstoel of ander hulpmiddel.
  • Voor mensen met een hoorapparaat zijn er naar goede gewoonte terug ringleidingen voorzien. Door je hoorapparaat op de T-stand te zetten, kan je veel beter de muziek horen en worden storende bijgeluiden uitgeschakeld. Zowel bij de Main Stage als in KluB C en The Barn (telkens in de omgeving van het rolstoelplatform) is er een ringleiding voorzien. Meer info kan je ter plaatse bij de ADL-assistenten krijgen die je aan de rolstoelpodia vindt.
  • Vlakbij de ingang van het festivalterrein, in de A zone, voorziet Rock Werchter samen met Inter een voorbehouden kampeerzone voor mensen met een handicap: camping The Hive ADL. Alle nodige voorzieningen zijn op deze camping aanwezig zodat ook mensen met een handicap ten volle van het festival kunnen genieten. Let op: er zijn voor gebruik van de ADL-camping specifieke tickets nodig!

Voor bijkomende vragen kan je terecht op rockwerchter@inter.vlaanderen.

Tijdig aanmelden bij Inter

​​​​​​​Wens je gebruik te maken van bepaalde voorzieningen voor bezoekers met een beperking? Schrijf je dan voor 10 juni 2024 in via dit formulier.