NL
Koop tickets
Festivalpark Werchter Belgium

Cashless

In het Festivalpark, The Hive en The Hive Resort betaal je eten en dranken met Coins, Rock Werchter’s eigen digitale munt. Coins koop je tijdens het festival aan via de QR-code op de tag van je festivalbandje, via de Rock Werchter app of bij de kassa’s. Eén Coin kost 3,5 euro. De aangekochte Coins worden bijgeschreven op de chip van je festivalbandje en zijn meteen inzetbaar. Swipe je bandje bij de lezer aan de drank-en eetstanden om af te rekenen.

Handig en tijdelijk met voordeel: koop nu al je Coins! 

Je kan op voorhand je Coins aankopen. Je geniet dan ineens ook van een mooi voordeel. Per 20 aangekochte Coins krijg je er immers eentje gratis bovenop*. 

Bij aankomst in het Festivalpark, staan de reeds aangekochte Coins op de tag van je toegangsbandje dat je krijgt na scanning van je ticket. Aanbod onder voorwaarden, voordeelactie geldig tot en met 27 juni.

Veelgestelde vragen:
Hoeveel kost 1 Coin?

Eén Coin kost 3,5 euro. Je kan op voorhand je Coins aankopen. Je geniet dan ineens ook van een mooi voordeel. Per 20 aangekochte Coins krijg je er immers eentje gratis bovenop. Aanbod onder voorwaarden, voordeelactie geldig tot en met 27 juni.

Hoe koop ik Coins aan?

In het Festivalpark, The Hive en The Hive Resort betaal je eten en dranken met Coins, Rock Werchter’s eigen digitale munt. Coins koop je tijdens het festival aan via de QR-code op de tag van je festivalbandje, via de Rock Werchter app of bij de kassa’s. Eén Coin kost 3,5 euro. De aangekochte Coins worden bijgeschreven op de chip van je festivalbandje en zijn meteen inzetbaar. Swipe je bandje bij de lezer aan de drank-en eetstanden om af te rekenen. 

Je kan Coins op verschillende manieren aankopen:

  • Op voorhand via deze link. Als je voor 27 juni om 23u59 Coins aankoopt, geniet je van een mooi voordeel.
  • Aan de top-upkassa’s. Betalen aan de kassa’s kan met elke bankkaart alsook met de courante betaal-apps.
  • Via de QR-code op de tag van je polsbandje: scan de QR code in met je smartphone-camera (niet je bank-app!), volg de instructies en koop je Coins aan.
  • Via de Rock Werchter mobile app presented by Proximus
Waarom dit cashless systeem? Waarom kan ik niet met mijn debet- of creditcard of een betaalapp afrekenen aan de drank- en eetstanden?

Wij kiezen voor dit systeem in closed loop omdat het goede stabiliteit biedt. De togen en eetstanden zijn niet afhankelijk van de connectiviteit van de betaalterminals. 

Dit systeem laat ook toe om op eenvoudige manier de 0,3 Coin borg op herbruikbare bekers terug te storten bij teruggave van de beker. Wie 15 R-Pet flesjes of blikjes naar een recycle-punt brengt krijgt een Free Coin bijgeschreven op de tag. 

Wat kosten eten en drank op Rock Werchter? Mits indicatie kan ik inschatten hoeveel Coins ik op voorhand wens aan te kopen.

Onze “menukaart” is in de maak. Een eerste prijslijst voor drank en eten is hier beschikbaar. Deze lijst wordt regelmatig aangevuld

Ik wil mijn festivalticket doorverkopen maar had reeds Coins opgeladen. Wat nu?

Je kan je ticket veilig doorverkopen via Ticketmaster Doorverkoop. Coins worden niet mee doorverkocht. Het via deze Ticketmaster-service doorverkochte ticket krijgt een nieuwe barcode. Je kan voor de reeds aangekochte Coins een terugbetaling aanvragen tijdens de reguliere refundperiode.

Opgelet als je een festivalticket waaraan Coins zijn gekoppeld verkoopt via een andere weg dan Ticketmaster Doorverkoop. De Coins blijven aan het ticket gelinkt. De nieuwe eigenaar kan er gebruik van maken. Wees er van bewust dat het verhandelen van tickets via niet officiële weg geheel op eigen risico is.

Waar kan ik mijn saldo Coins checken?

Je kan je saldo Coins checken bij de bars en foodstanden en de kassa’s. Heb je je Coins via de QR-code aangekocht en ben je dus een geregistreerd gebruiker? Dan kan je via dezelfde weg het saldo Coins opvragen alsook een overzicht van je bestellingen bekijken.

Wij leggen graag met vrienden een potje. Hoe regelen we dit nu?

Leg je graag met je vrienden een ‘potje’? Kies dan voor de groupie card! In plaats van elk afzonderlijk Coins op het polsbandje in te laden, worden gezamenlijk aangekochte Coins verzameld op een kaart die jullie delen. De groupie card is beschikbaar aan elke top-up kassa. Een minimum top-up van 10 Coins is vereist voor het verkrijgen van deze card. Nu enkel nog bepalen wie de drank gaat halen 😉

Kan ik na afloop van het festival een terugbetaling vragen voor de resterende Coins*?

Ja, je kan een terugbetaling aanvragen vanaf donderdag 11 juli 2024 om 11u tot en met donderdag 25 juli 2024 om 23u59. Eens de periode is verstreken, worden er geen terugbetalingen meer verwerkt. De terugbetaling gebeurt uiterlijk een maand na de aanvraag. Voor een terugbetaling wordt een administratieve kost van 1 Coin aangerekend. Om een terugbetaling aan te vragen, dien je je te registreren.

(* enkel aangekochte Coins zijn terugbetaalbaar, zie verkoopsvoorwaarden)

Waarom wordt er een refundfee gevraagd?

De refundfee bedraagt 1 Coin. Elke terugbetaling wordt gecheckt, dat vraagt handling. Deze en andere servicegebonden kosten, zijn in de refundfee verrekend.

Wie alle Coins op zijn/haar bandje of kaart opgebruikt, hoeft hier natuurlijk geen gebruik van te maken.

Tip: Het is best eenvoudig om je festival af te sluiten met Coinsaldo op 0 waardoor je niet tot refund-aanvraag over moet gaan. Stel: je hebt nog 0,3 Coin saldo beschikbaar. Via de QR Code, app of kassa kan je 0,7 Coin extra aankopen. Met 1 Coin kan je dan bijvoorbeeld een drankje in R-Pet of blik aankopen.

Ik had vorig jaar reeds een account gemaakt. Kan ik deze account opnieuw activeren?

Je kan inloggen met het mailadres en paswoord dat je eerder gebruikte en vervolgens je festivalticket van Rock Werchter 2024 koppelen. Vorige koppelingen zijn uit je account verdwenen gezien de betreffende events afgelopen zijn.

Is dit cashless systeem veilig?

Jazeker, dit is een veilig betaalsysteem. 

Misbruik kan je voorkomen:

  • Deel nooit foto’s van je QR-code van je tag of ticket op sociale media.
  • Maak een account aan. Als geregistreerd gebruiker ben je beter beschermd tegen verlies van je kaart/polsbandje (en dus je Coins). Na controle van je ID en ticket kan je je saldo aan ‘verloren’ Coins op een nieuwe kaart/polsbandje laten inladen via de helpdesk.
Ik ben mijn polsbandje met tag of kaart met Coins kwijtgeraakt. Wat nu?

Heb je je geregistreerd als gebruiker door Coins op je kaart of bandje in te laden via de QR-code of via de app? Aan de helpdesk kan de kaart of bandje van een geregistreerd gebruiker geblokkeerd worden. Na controle van je ID en ticket zal je een nieuwe kaart of polsbandje krijgen, waarop je saldo wordt ingeladen.

Heb je Coins gekocht aan de ‘top-up’ kassa en ben je een niet-geregistreerde gebruiker? Dan zijn zowel bandje of kaart en de Coins die er op staan verloren en kunnen de helpdeskmedewerkers niet tot het overzetten van je saldo overgaan.

Welke persoonlijke gegevens staan er op de tag op mijn polsbandje?

Sinds enkele jaren zijn onze toegangsbandjes met een tag uitgerust. Bij de ingang van het festival krijg je een polsbandje met tag in ruil voor scanning van je festivalticket. De chip aan het bandje is vanaf dat moment letterlijk jouw sleutel tot het festival. Zoals vroeger enkel een stoffen polsbandje, of - in nog vroegere tijden - een stempel, dienst deed als toegangsbewijs eens het ticket was gecontroleerd. De tag aan het festivalbandje, is niet gekoppeld aan je gegevens. En dat blijft zo voor wie Coins via de top-up kassa’s oplaadt. Koop je Coins aan via de QR-code op je bandje dan dien je je te registreren en worden bepaalde gegevens, zoals je emailadres, bewaard om de transactie tot stand te brengen.

Helpdesk

Ervaar je problemen, bijvoorbeeld met het herladen? Of zijn de op voorhand aangekochte Coins niet gekoppeld aan je tag na scanning van je ticket? Dan helpen we je graag aan één van onze cashless helpdesks in het Festivalpark of in Central Park van The Hive. Het cashless team is voor, tijdens en na het festival ook bereikbaar via cashless@livenation.be.

(*) Actievoorwaarden 20+1 Coin: dit aanbod loopt van 17 april 2024 tot en met 27 juni 2024. Een free Coin wordt automatisch toegekend per 20 aangekochte Coins. Er kunnen per account maximaal 300 Coins aangekocht worden. De toegekende free Coins zijn niet refundable. Rock Werchter behoudt zich het recht voor de actievoorwaarden tussentijds te wijzigen of de actie stop te zetten.