Info voor Rock Werchter 2020 tickethouders

Heb je vragen in verband met de ticketregeling of je bestelling?

We verwijzen je graag door naar de uitgebreide Frequently Asked Questions-pagina van onze ticketpartner Ticketmaster.

Wat met de voor Rock Werchter 2020 aangekochte tickets en andere festivalproducten (campingtickets, drank/eetvouchers, accommodaties…). Worden deze terugbetaald?

De (Belgische) minister van Economie en consumentenzaken heeft maatregelen getroffen voor de hele live muzieksector.  Een maatregel die zowel de consument beschermt maar evengoed de impact van de huidige crisis voor de organisatoren beperkt. Lees hierover meer op saveyourticket.be.

-update 08.07.2020-

Toen in april door de overheid werd beslist dat de festivalzomer uitgesteld moest worden, hebben we je de ticketregeling voor Rock Werchter, conform met het ministerieel besluit n.a.v. de coronacrisis, reeds voorgesteld.  Inmiddels is de ticketregeling gefinetuned, wat vereenvoudigd ook. Uitgangspunt is dat je bestelling van Rock Werchter 2020 volledig overgezet wordt naar 2021. Je hoeft niks te ondernemen, de naar 2021 geüpdatet tickets en eventuele nevenproducten, zitten vanaf vrijdag 10 juli automatisch in je ‘my account’ op Ticketmaster.be en zijn zo ineens klaar voor gebruik in 2021. Indien je wenst dan kan je je bestelling echter in krediet laten omzetten. Dat kan je dan vrij besteden aan festivals georganiseerd in het Festivalpark in Werchter in 2021 en 2022. Dit krediet kan aangevraagd worden vanaf 15 september tot 31 december. Je krijgt voor 15 september nog een e-mail die de procedure toelicht. 

Waarom heeft de overheid de krediet-maatregel uitgewerkt?

Op saveyourticket.be kan je lezen waarom de maatregel zo belangrijk is voor de brede culturele sector. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we ook in de toekomst van unieke culturele ervaringen kunnen blijven genieten.

Waarom is er geen Rock Werchter in 2020?

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat massa-evenementen tot 31 augustus niet toegelaten zijn in België. De gezondheid en veiligheid van festivalgangers, van artiesten, van crew, van vrijwilligers is onze grootste prioriteit. De richtlijnen van overheden volgen. Verantwoordelijkheid nemen. Zorg dragen voor jezelf en geliefden. Het virus een halt toeroepen. Daar draait het om. Wij keken net als jullie heel erg uit naar een geweldig Rock Werchter. Maar even zijn er nu belangrijkere dingen, toch? Onze zomerfestivals van 2020 worden uitgesteld naar... de zomer van 2021.  

Ik heb mijn Rock Werchter 2020 ticket niet via Ticketmaster aangekocht. Wat nu?

Gelieve contact op te nemen met de ticketverkoper bij wie je het ticket hebt aangekocht voor verdere opvolging. Ticketmaster is de officiële ticketpartner van Rock Werchter.

We kunnen dit niet genoeg benadrukken: wees steeds voorzichtig en koop je concerttickets enkel via de officiële kanalen! Tickets via een andere verkoper aangekocht kunnen vervalst of ongeldig zijn en geven je mogelijk geen toegang tot het festival. Voor meer info over de aankoop en doorverkoop van tickets kan je terecht op ilovemyticket.be of bij de FOD Economie.