Tickets

Ticketprijzen

Tickets voor Rock Werchter 2022 zijn uitsluitend verkrijgbaar via ticketmaster.be.

  • Combifestivalticket (geldig van 30 juni t.e.m. 3 juli): 266 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage).
  • Dagfestivalticket donderdag 30 juni: 125 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage)
  • Dagfestivalticket vrijdag 1 juli: UITVERKOCHT! (wachtlijst)
  • Dagfestivalticket zaterdag 2 juli: 125 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage)
  • Dagfestivalticket zondag 3 juli: 125 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage)

Elk festivalticket geeft recht op een gratis e-treinbiljet voor het openbaar vervoer (trein/festivalbus) naar en van Werchter.

Belangrijk: wie wenst te overnachten op één van de festivalcampings, dient naast een festivalticket ook een campingticket aan te kopen.

Koop tickets

Eerste hulp bij ticketproblemen

De medewerkers van onze ticketpartner Ticketmaster staan online tot je dienst. Een antwoord op de meest courante ticket gerelateerde vragen vind je in de Ticketmaster FAQ.

Wat met de voor Rock Werchter 2020/2021 aangekochte tickets en andere festivalproducten (campingtickets, drank/eetvouchers, accommodaties…). Worden deze terugbetaald?

De (Belgische) minister van Economie en consumentenzaken heeft maatregelen getroffen voor de hele live muzieksector. Een maatregel die zowel de consument beschermt maar evengoed de impact van de huidige crisis voor de organisatoren beperkt. Lees hierover meer op deze pagina.

Uitgangspunt is dat je bestelling van Rock Werchter 2021 volledig overgezet wordt naar 2022. Je hoeft niks te ondernemen. De naar 2022 geüpdatete tickets, en eventuele nevenproducten, zitten binnenkort in je ‘my account’ op Ticketmaster.be en zijn zo ineens klaar voor gebruik in 2022. Indien je wenst dan kan je je bestelling echter in krediet laten omzetten. Dat kan je dan vrij besteden aan festivals georganiseerd in het Festivalpark in Werchter tot en met 31 augustus 2023. Dit krediet kan aangevraagd worden tot 30 september 2021. Alle tickethouders krijgen nog een e-mail die de procedure toelicht.

Heb je nog vragen? We verwijzen je graag door naar de uitgebreide Frequently Asked Questions-pagina van onze ticketpartner Ticketmaster. Nog vragen? De Ticketmaster-medewerkers staan tot je dienst!

Wees op je hoede!

⚠️ Bestel je tickets enkel via www.ticketmaster.be. Bestel niet blindelings via de eerste website die je zoekmachine weergeeft. De kans bestaat dat je op een veilingsite of doorverkoopplatform terechtkomt. De tickets via hen aangeboden zijn hoger geprijsd, ook bestaat het risico dat de tickets ongeldig zijn en dus geen toegang tot het festival zullen geven.

Er is in België een wettelijk kader dat de doorverkoop van tickets aan banden legt. De wet van 30 juli 2013 betreffende de verkoop van toegangsbewijzen tot evenementen stelt dat:

  • de occasionele herverkoop van tickets is toegelaten mits de verkoopprijs niet hoger is dan de definitieve prijs die op het ticket staat.
  • de niet-occasionele of regelmatige doorverkoop, of het ter beschikking stellen van platformen waar niet-occasionele herverkoop plaats kan vinden of waar de prijs kan stijgen boven de maximaal toegelaten prijs, verboden is.
  • de verkoop van gratis tickets, uitnodigingen, sponsortickets of aanbiedingen van tickets voor de officiële verkoopdatum verboden is.
  • de gedupeerde van bovenstaande regels het teveel betaalde verschil kan terugeisen van de herverkoper.

Ondanks het wettelijk kader tiert de handel in festivaltickets op de secundaire markt welig. De op de zwarte markt aangekochte tickets geven - in tegenstelling tot tickets gekocht via ticketmaster.be - geen garantie tot geldigheid. Al te vaak wordt er vastgesteld dat er gefraudeerde tickets worden aangeboden op de zwarte markt. De kans bestaat dus dat het ticket gekocht via de secundaire markt geblacklist is en bijgevolg zal de toegang tot het festival geweigerd worden. Meer info hierover op www.ilovemyticket.com en via FOD Economie.

Voordeel voor groepen

Een mooi voordeel voor wie in grote groep naar Rock Werchter komt. Bij aankoop van 25 combitickets krijg je er 1 combiticket gratis bovenop. Interesse? Neem contact met ons voor voorwaarden van de groepsaankoop via groups@rockwerchter.be.