In het Festivalpark

Nom nom nom

De tijd dat het aanbod op een festival uit een hotdog, hamburger en friet met mayonaise bestond ligt ver achter ons. Al vele jaren is het aanbod eten op Rock Werchter veel uitgebreider en vooral zeer gevarieerd. Er is voor elk wat wils. Er zijn gezonde salades, oesters, lekkere pasta’s, oosterse schotels, premium burgers, knapperige belegde broodjes, de eerste mosselen, wraps, wok, gezonde smoothies, fruit en meer. Er is vegetarisch en glutenvrij. Aan de drankstanden - verspreid over het hele festivalterrein - worden bier en frisdranken geschonken. Gespecialiseerde standen bieden ook koffie, melk, fruitsappen, wijn en cava aan. Je betaalt aan de drank- en eetstanden met drank/eetbonnen. Die kan je trouwens al in voorverkoop aankopen.

Good to know: 1 drankbon is goed voor 50cl Spa Reine. De ‘dubbele portie’ hittegolf-regeling wordt dus altijd toegepast. Omdat we het belangrijk vinden dat festivalgangers voldoende water drinken. Bij warm weer raden we trouwens aan extra veel water te consumeren. Er is altijd gratis drinkwater verkrijgbaar in het Festivalpark. Kraantjes met drinkwater bevinden zich aan alle sanitaire blokken.

Ter info, niet onbelangrijk: Alcoholische dranken mogen niet geschonken, aangeboden of verkocht worden aan jongeren onder de 16 jaar. Dat stelt de wet en die wordt in Werchter gerespecteerd. Ben je ouder dan 16, weet dan dat je geen alcoholische drankjes mag kopen voor of aanbieden aan min 16-jarigen. Voor dranken die meer dan 1,2% gedistilleerde alcohol bevatten (bv. cocktails, gin-tonic, etc.) ligt de grens op 18 jaar.

Do's & don'ts

De veiligheid van festivalgangers, van artiesten en hun crew, van medewerkers en buurtbewoners is altijd onze allerhoogste prioriteit. We hebben een stevig veiligheidsbeleid. In aanloop naar de festivals vergaderen we regelmatig met lokale en federale politie, met lokale en provinciale overheden. Ook tijdens het festival is er permanent overleg. Een hele set aan maatregelen is van kracht voor de komende festivals. Meer info hierover volgt.

Belangrijk:

 • Vuurtjes maken in het Festivalpark is strikt verboden.
 • Door het betreden van het festivalterrein stem je er uitdrukkelijk mee in dat je opgenomen kan worden in gelijk welke film, foto, audio- of audiovisuele opname, en dat die gebruikt kan worden in gelijk welke media en voor gelijk welke doeleinden, en dit op gelijk welk tijdstip/welke plaats. Hierin inbegrepen zitten filmopnames door de politie of security, die gebruikt kunnen worden voor de veiligheid van consumenten of het bestrijden van misdrijven/misdaden.
 • Door het betreden van het terrein verklaar je akkoord te zijn met de verkoopsvoorwaarden van het festival.
 • Huisdieren zijn niet toegelaten. Er wordt echter wel een uitzondering gemaakt voor assistentiehonden (al dan niet in opleiding) voor personen met een beperking.

Toegankelijkheid voor mensen met een handicap

Samen met Inter levert Rock Werchter extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. We schenken hierbij aandacht aan de toegankelijkheid van het festivalterrein en zijn omgeving voor ticketkopers met een handicap.

 • Er is een alternatieve, toegankelijke en minder drukke ingang voor mensen met een handicap. Eén begeleider mag hem/haar langs deze ingang vergezellen.
 • Zowel bij het grote podium als bij KluB C en The Barn is er een verhoogd platform waarop rolstoelgebruikers, mensen met krukken... de optredens goed kunnen zien. Omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen met een handicap er gebruik van kunnen maken, kan er maximaal één vriend of kennis mee op dit platform.
 • Op het festivalterrein en op de voorbehouden ADL-kampeerzone zijn er aangepaste toiletten te vinden.
 • Beschik je over een Europese (blauwe) parkeerkaart en kom je in de problemen als je niet dichtbij de ingang van het festivalterrein kan parkeren? Neem dan contact op met Inter. Let op: er zijn voor gebruik van de voorbehouden parking specifieke tickets nodig!
 • Tijdens het festival kan je gratis een beroep doen op ADL-assistenten. Deze assistentie kan concreet inhouden: het opzetten van een tentje, assistentie bij het gebruik van het toilet, bij verplaatsing, bij het eten… . Aarzel niet om een ADL-assistent aan te spreken wanneer je hulp kan gebruiken. Je vindt de ADL-assistenten op het festivalterrein (bij de podia voor mensen met een handicap) en op de voorbehouden kampeerzone. Wij zoeken ook samen met jou naar een oplossing wanneer er iets fout loopt met je rolstoel of ander hulpmiddel.
 • Voor mensen met een hoorapparaat zijn er naar goede gewoonte terug ringleidingen voorzien. Door je hoorapparaat op de T-stand te zetten, kan je veel beter de muziek horen en worden storende bijgeluiden uitgeschakeld. Zowel bij de Main Stage als in KluB C en The Barn (telkens in de omgeving van het rolstoelpodium) is er een ringleiding voorzien. Meer info kan je ter plaatse bij de ADL-assistenten krijgen die je aan de rolstoelpodia vindt.
 • Kom je met de wagen en heb je een voorbehouden parkeerplaats nodig? Doe op voorhand een aanvraag via deze link. Dit parkeerticket moet op voorhand aangekocht worden. Een ticket voor de voorbehouden parking kan je reserveren door dit formulier in te vullen.
 • Vlakbij de ingang van het festivalterrein, in de A zone, voorziet Rock Werchter samen met Inter een voorbehouden kampeerzone voor mensen met een handicap: camping The Hive ADL. Alle nodige voorzieningen zijn op deze camping aanwezig opdat ook mensen met een handicap ten volle van het festival kunnen genieten. Let op: er zijn voor gebruik van de ADL-camping specifieke tickets nodig!

​​​​​​​Wens je gebruik te maken van bovenstaande voorzieningen? Schrijf je dan voor maandag 31 mei 2021 in via dit formulier.

Voor bijkomende vragen kan je terecht op rockwerchter@inter.vlaanderen.

De Genereuzen x Hart voor handicap

De Genereuzen is een vzw binnen Hart voor Handicap die ijvert voor maximale inclusie van personen met een beperking. Ze brengen mensen samen om te doen wat ze graag doen: sporten, muziek beleven… De Genereuzen willen zoveel mogelijk mensen samen naar een festival laten gaan, niet om in de eerste plaats de zorg op te nemen maar vooral vanuit een gelijkaardige interesse. Wil je de geweldige ervaring die Rock Werchter is met nog een extra iemand delen? Ga eens kijken op www.degenereuzen.be en kom samen naar Rock Werchter. Op nieuwe vriendschappen! Op mooie momenten!

Betaal elektronisch

Aan alle bonnenkassa’s en aan de merchandise-stands kan er met bank- of kredietkaart (Maestro/Mastercard/Visa) betaald worden. Kleine uitgaves – tot 25 euro per dag – kunnen ook contactloos betaald worden. Je kan eveneens mobiel betalen met de Payconiq by Bancontact-app. In het Festivalpark is er ook een ATM van KBC. Cash betalen blijft steeds een optie.

Belangrijk: kaart verloren of gestolen tijdens het festival? Laat je kaart meteen blokkeren via Card Stop op 070/344 344!

Mobile & co

Op Rock Werchter kan je, dankzij onze partner Proximus, je gsm of smartphone opladen.

Belangrijk: Alle mobiele operatoren zorgen tijdens het festival voor een tijdelijke versterking van hun capaciteit. In principe zou je dus geen last mogen ondervinden van een overbelast netwerk. Aarzel niet contact op te nemen met je operator mocht dat toch het geval zijn.

Toiletten

In het Festivalpark staan honderden vacuümtoiletten - met porseleinen pot - en urinoirs ter beschikking in de verschillende sanitaire blokken. Het gebruik van de toiletten is gratis. Plassen tegen omheiningen of standen is niet netjes. Dat doe je dus niet.

Gratis Wifi

Rock Werchter biedt gratis wifi aan op het festivalterrein, aan de picknickbanken rondom The Slope en bij North West Walls.

Denk aan je oren

Al jaren besteden we aandacht aan de oren van elkeen in het Festivalpark. Wij zijn ons bewust van de risico's op gehoorschade die te luide muziek of er te lang naar luisteren met zich meebrengt. Dankzij de beste installaties is het geluid dat uit de boxen schalt niet enkel van een aanvaardbaar niveau maar ook van prima kwaliteit.

De maximale geluidsdrempel is bij wet vastgelegd op een gemiddelde van 100 dB(A) over 60 min, gemeten aan de mengtafel. Deze wordt strikt gerespecteerd. De wet stelt ook dat oordoppen ter beschikking van de bezoekers moeten worden gesteld. Doen we al jaren in Werchter. Oordopjes zijn verkrijgbaar via onze infostand(en).

Merchandise

Op het festivalterrein zijn enkele verkooppunten voorzien met officiële merchandise van de bands en van het festival.

Recyclage

Denk groen. Hou het Festivalpark proper. Afval gooi je in de vuilbakken. Er zijn er voldoende. Je kan ze echt niet missen.

Ook dit jaar hernemen we ons recyclageproject. Wie 15 bekers of PET-flesjes inlevert, krijgt een nieuwe drankbon in ruil. Deze fijne regel geldt zowel op het festivalterrein, in The Hive als voor alle drankstanden buiten het festivalterrein.

Infostanden

Onze medewerkers van de infostanden staan klaar met allerhande raad en daad. Er zijn infostanden in het Festivalpark, op The Hive en tegenover de hoofdingang van het festivalterrein.

Schermen en lichtkranten

Op het festivalterrein vind je lichtkranten waarop voortdurend praktische informatie verschijnt. Ook de grote schermen aan de podia dienen tussen de optredens door als informatiekanaal. Werp geregeld een blik op de schermen en lichtkranten en blijf op de hoogte van belangrijke mededelingen.

Veiligheid

Verbod op crowdsurfen

Zoals op alle grote festivals in Europa geldt er in Werchter een verbod op crowdsurfen. Festivalgangers op de eerste rijen kunnen zonder crowdsurfers optimaal genieten van de concerten en hoeven niet steeds hoofd en ledematen te beschermen. Een festival zonder crowdsurfen is een pak aangenamer en veiliger voor iedereen. Het risico op kwetsuren is aanzienlijk lager. Verwijdering van de festivalweide in geval van het niet naleven van deze maatregel zal een logisch gevolg zijn.

Veiligheidsgangen

Er worden constructies opgebouwd voor de podia om het comfort en de veiligheid van de festivalganger te verhogen. Dat we hier een soort pioniersrol hebben vervuld, wordt bewezen door het feit dat men deze systemen ondertussen ook op de andere grote festivals, overal ter wereld, is gaan toepassen. De veiligheidsgangen bestaan uit een stevige constructie van freestanding-barriers die de veiligheidsmensen en hulpverleners toelaten om vrij ver in het publiek eventuele evacuaties of interventies uit te voeren. De barriers vangen ook een deel van de voor- en zijwaartse druk van het publiek op.

Vloer

Voor het podium aan de Main Stage is een stevige vloer aangebracht. KluB C en The Barn zijn beiden volledig van houten vloer voorzien. Geen modder, geen slippartijen.

Videoschermen

Grote videoschermen sieren beide zijkanten van de drie podia. Zo kan ook wie wat verder staat ten volle meegenieten van wat er zich op het podium afspeelt. Ook tussen The Barn en KluB C (die alternerend geprogrammeerd zijn) is een scherm geplaatst. Is een tent volzet? Dan schakelen we buiten op het scherm meteen live om het concert te volgen. At your service!

Feel good, rock Werchter!

Het welzijn van onze bezoekers is ons zeer dierbaar. Wij zetten in Werchter alles in om jullie een veilig, gezond en heel fijn festival te bieden. We gaan voor een brede aanpak. Zelfzorg en zorg voor vrienden is erg belangrijk. Tips, tricks en vooral veel do’s vind je in deze ‘Feel Good, rock Werchter’-video!

Tijdens het festival zijn onze crew, securitymensen en hulpdiensten (Politie & Rode Kruis) steeds dichtbij, bereikbaar en happy to help. Ons info-team is tijdens het festival trouwens 24/24 bereikbaar via Whatsapp, op nummer +32 (0)474 944 219.

Eerste hulp

Het Rode Kruis en MUG Leuven staan het hele festivalweekend paraat. Nood aan eerste hulp? Bel 112 of roep de hulpdiensten op via de App 112. Aarzel ook nooit om een campingmedewerker aan te spreken. Op The Hive is er een permanente EHBO-post van het Rode Kruis. De apotheek in Werchter (Tweebruggenstraat 7) is elke festivaldag open van 13u tot 18u.

Je toegangsbandje = jouw sleutel tot het festival

Sinds enkele jaren zijn de toegangsbandjes van Rock Werchter met een RFID-chip uitgerust. Bij de ingang van het festival krijg je een polsbandje met chip in ruil voor scanning van je festivalticket. De RFID-chip aan het bandje is vanaf dat moment letterlijk jouw sleutel tot het festival. Zoals vroeger enkel een stoffen polsbandje, of in nog meer verre tijden een stempel, dienst deed als toegangsbewijs eens het ticket was gecontroleerd.

Het toegangsbandje (inclusief RFID-chip) dient te allen tijde gedragen te worden. Het is jouw sleutel tot het festival. Zonder bandje (en zonder chip) zal de toegang tot het festival ontzegd worden. De RFID-chip in het festivalbandje, is niet gekoppeld aan je gegevens.