In het Festivalpark

Eten en drinken

De tijd dat het aanbod op een festival uit een hotdog, hamburger en friet met mayonaise bestond ligt ver achter ons. Al vele jaren is het aanbod eten op Rock Werchter veel uitgebreider en vooral zeer gevarieerd.

Er is voor elk wat wils. Er zijn gezonde salades, oesters, lekkere pasta’s, oosterse schotels, premium burgers, knapperige belegde broodjes, de eerste mosselen, wraps, wok, gezonde smoothies, fruit en meer. Er is vegetarisch en glutenvrij.

Aan de drankstanden - verspreid over het hele festivalterrein - worden bier en frisdranken geschonken. Gespecialiseerde standen bieden ook koffie, melk, fruitsappen, wijn en schuimwijn aan. Betalen aan de drank- en eetstanden gebeurt uitsluitend met drank/eet-bonnen.

Good to know: Omdat we het belangrijk vinden dat festivalgangers voldoende water drinken is 1 drankbon altijd goed voor 50cl Spa Reine. Bij warm weer raden we trouwens aan extra veel water te consumeren. Er is altijd gratis drinkwater verkrijgbaar in het Festivalpark. Kraantjes met drinkwater bevinden zich aan alle sanitaire blokken.

Belangrijk: Alcoholische dranken mogen niet geschonken, aangeboden of verkocht worden aan jongeren onder de 16 jaar. Dat stelt de wet en die wordt in Werchter gerespecteerd. Ben je ouder dan 16, weet dan dat je geen alcoholische drankjes mag kopen voor of aanbieden aan min 16-jarigen. Voor dranken die meer dan 1,2% gedistilleerde alcohol bevatten (bv. cocktails, gin-tonic, etc.) ligt de grens op 18 jaar.

Verscherpte controles, evenveel feest – do’s & don’ts

De veiligheid van festivalgangers, van artiesten en hun crew, van medewerkers en buurtbewoners is altijd onze allerhoogste prioriteit. We hebben een stevig veiligheidsbeleid. In aanloop naar de festivals wordt er zeer regelmatig vergaderd met lokale en federale politie, met lokale en provinciale overheden. Tijdens het festival is er permanent overleg. Een hele set aan maatregelen is van kracht voor de komende festivals. Meer info volgt.

Belangrijk:

 • Vuurtjes maken in het Festivalpark is strikt verboden.
 • Door het betreden van het festivalterrein stem je er uitdrukkelijk mee in dat je opgenomen kan worden in gelijk welke film, foto, audio- of audiovisuele opname, en dat die gebruikt kan worden in gelijk welke media en voor gelijk welke doeleinden, en dit op gelijk welk tijdstip/welke plaats. Hierin inbegrepen zitten filmopnames door de politie of security, die gebruikt kunnen worden voor de veiligheid van consumenten of het bestrijden van misdrijven/misdaden.
 • Door het betreden van het terrein verklaar je akkoord te zijn met de verkoopsvoorwaarden van het festival

Cash, Bancontact, ATM, Payconiq

Elektronisch betalen wordt ten zeerste aangeraden. Aan alle bonnenkassa’s en aan de merchandise-stands kan je met bank- of kredietkaart (Maestro/Mastercard/Visa) en cash betalen. In het Festivalpark is er een mobiel bankkantoor van KBC.

Wist-je-dat: je kan in het Festivalpark ook met Payconiq betalen. Met de Payconiq-app zijn onder andere je drank- en eetbonnen zo betaald. Installeer min. 48 uur voor je komst naar Werchter de Payconiq-app op je smartphone. Betalen met Payconiq doe je door de QR-code aan de kassa te scannen en vervolgens de betaling te bevestigen. Meer weten over Payconiq?

Mobile & co

Op Rock Werchter kan je, dankzij onze partner Proximus, je gsm of smartphone met speels gemak opladen.

Belangrijk: Alle mobiele operatoren zorgen tijdens het festival voor een tijdelijke versterking van hun capaciteit. In principe zou je dus geen last mogen ondervinden van een overbelast netwerk. Aarzel niet contact op te nemen met je operator mocht dat toch het geval zijn.

Toegankelijkheid voor mensen met een handicap

Rock Werchter werkt al jaren samen met Inter, een organisatie gespecialiseerd in het toegankelijk maken van evenementen voor mensen met een beperking, om het festivalpark en omgeving toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Een overzicht van onze inspanningen:

 • Zowel bij het grote podium als bij KluB C en The Barn is er een verhoogd platform waarop rolstoelgebruikers, mensen met krukken... de optredens goed kunnen zien. Omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen met een handicap er gebruik van kunnen maken, kan er maximaal één vriend of kennis mee op dit platform.
 • Aparte ingang voor festivalgangers met een beperking en hun begeleider (1p)
 • Aangepaste toiletten in het Festivalpark en op The Hive ADL
 • Aparte parking voor festivalgangers met een Europese (blauwe) parkeerkaart. Service op aanvraag.
 • De ADL-assistenten van Inter zijn steeds beschikbaar voor de festivalgangers met een handicap. Aarzel niet hen aan te spreken voor hulp. De medewerkers zijn te vinden bij de gehandicaptenplatforms en op Camping The Hive ADL.
 • Ringleidingen aan de Main Stage, in The Barn en in KluB C voor festivalbezoekers met een hoorapparaat. Door het hoorapparaat op de T-stand te zetten, kan de muziek beter gehoord worden, storende bijgeluiden worden weggefilterd.
 • Camping The Hive ADL is een aparte camping op maat van mensen met een handicap, met alle nodige faciliteiten. Lees meer over de camping The Hive ADL hier.

Wens je gebruik te maken van de services die Rock Werchter en Inter aanbieden? Schrijf je dan voor 13 juni 2018 in via dit invulformulier! Voor bijkomende vragen kan je terecht op rockwerchter@inter.vlaanderen.

Toiletten

In het Festivalpark staan honderden vacuümtoiletten - met porseleinen pot - en urinoirs ter beschikking in de verschillende sanitaire blokken. Het gebruik van de toiletten is gratis. Plassen tegen omheiningen of standen is niet netjes. Dat doe je dus niet.

Gratis Wifi

Rock Werchter en Coca Cola bieden gratis wifi aan op het festivalterrein, aan de picknickbanken bij The Slope en bij North West Walls.

Denk aan je oren

Al jaren besteden we aandacht aan de oren van elkeen in het Festivalpark. Wij zijn ons bewust van de risico's op gehoorschade die té luide muziek of er té lang naar luisteren met zich meebrengt. Dankzij de beste installaties is het geluid dat uit de boxen schalt niet enkel van een aanvaardbaar niveau maar ook van prima kwaliteit.

De maximale geluidsdrempel is bij wet vastgelegd op een gemiddelde van 100 dB(A) over 60 min, gemeten aan de mengtafel. Deze wordt strikt gerespecteerd. De wet stelt ook dat oordoppen ter beschikking van de bezoekers moeten worden gesteld. Doen we al jaren via onze infostand en merchandisestanden.

Lockers

Wie persoonlijke spullen veilig achter slot en grendel wenst te bewaren, kan onze lockers gebruiken. Je kan een locker huren voor één festivaldag of voor de gehele duur van het festival. Voor het gebruiken van de lockers wordt er geen waarborg gevraagd.

Er zijn drie formaten:

 • klein (15x15x25cm), inclusief stroomvoorziening om je telefoon op te laden (breng je eigen kabeltje mee!) - huurprijs €7/dag of €25 voor het hele festival
 • medium (25x25x40cm) - huurprijs €7/dag of €25 voor het hele festival
 • groot (25x50x40cm) - huurprijs €10/dag of €35 voor het hele festival

Tijdens de festivaluren kan je steeds bij je bezittingen. Daglockers worden elke avond leeggemaakt! Alle kastjes dienen op zondagavond voor sluiting van het Festivalpark leeggehaald te worden. Voor meer info betreffende de lockers kan je terecht op www.mobilelocker.eu.

Merchandise

Op het festivalterrein zijn enkele verkooppunten voorzien met officiële merchandise van de bands en van het festival. Koop geen band- en/of festivalmerchandise op straat. De kans bestaat dat het namaak betreft.

Recyclage

Ook dit jaar hernemen Coca Cola en AB InBev hun recyclageproject. Wie 20 bekers of PET-flesjes inlevert, krijgt een nieuwe drankbon in ruil. Deze fijne regel geldt zowel op het festivalterrein, in The Hive als voor alle drankstanden buiten het festivalterrein.

Infostanden

Onze medewerkers van de infostanden staan klaar met allerhande raad en daad. Er is een infopunt in het Festivalpark en aan Werchter brug.

Schermen en lichtkranten

Op het festivalterrein vind je lichtkranten waarop voortdurend praktische informatie verschijnt. Ook de grote schermen aan de podia dienen tussen de optredens door als informatiekanaal. Werp geregeld een blik op deze schermen en blijf op de hoogte van belangrijke mededelingen.

Veiligheid

Verbod op crowdsurfen

Zoals op alle grote festivals in Europa geldt er in Werchter een verbod op crowdsurfen. Festivalgangers op de eerste rijen kunnen zonder crowdsurfers optimaal genieten van de concerten en hoeven niet steeds hoofd en ledematen te beschermen. Een festival zonder crowdsurfen is een pak aangenamer en veiliger voor iedereen. Het risico op kwetsuren is aanzienlijk lager. Verwijdering van de festivalweide in geval van het niet naleven van deze maatregel zal een logisch gevolg zijn.

Veiligheidsgangen

Er worden constructies opgebouwd voor de podia om het comfort en de veiligheid van de festivalganger te verhogen. Dat we hier een soort pioniersrol hebben vervuld, wordt bewezen door het feit dat men deze systemen ondertussen ook op de andere grote festivals, overal ter wereld, is gaan toepassen. De veiligheidsgangen bestaan uit een stevige constructie van freestanding-barriers die de veiligheidsmensen en hulpverleners toelaten om vrij ver in het publiek eventuele evacuaties of interventies uit te voeren. De barriers vangen ook een deel van de voor- en zijwaartse druk van het publiek op.

Vloer

Voor het podium aan de Main Stage is een stevige vloer aangebracht. KluB C en The Barn zijn beiden volledig van houten vloer voorzien. Geen modder, geen slippartijen.

Videoschermen

Grote videoschermen sieren beide zijkanten van de drie podia. Zo kan ook wie wat verder staat ten volle meegenieten van wat er zich op het podium afspeelt. Ook tussen The Barn en KluB C (die alternerend geprogrammeerd zijn) is een scherm geplaatst. Is een tent volzet? Dan schakelen we buiten op het scherm meteen live om het concert te volgen. At your service!

Je toegangsbandje = jouw sleutel tot het festival

Sinds enkele jaren zijn de toegangsbandjes van Rock Werchter met een RFID-chip uitgerust. Bij de ingang van het festival krijg je een polsbandje met chip in ruil voor scanning van je festivalticket. De RFID-chip aan het bandje is vanaf dat moment letterlijk jouw sleutel tot het festival. Zoals vroeger enkel een stoffen polsbandje, of in nog meer verre tijden een stempel, dienst deed als toegangsbewijs eens het ticket was gecontroleerd.

Het toegangsbandje (inclusief RFID chip) dient te allen tijde gedragen te worden. Het is jouw sleutel tot het festival. Zonder bandje (en zonder chip) zal de toegang tot het festival ontzegd worden. De RFID chip in het festivalbandje, is niet gekoppeld aan je gegevens.

Eerste hulp

Het Rode Kruis en MUG Leuven staan het hele festivalweekend paraat. Nood aan eerste hulp? Bel 112 of roep de hulpdiensten op via de App 112. Aarzel ook nooit om een campingmedewerker aan te spreken. Op The Hive is er een permanente EHBO-post van het Rode Kruis. De apotheek in Werchter (Tweebruggenstraat 7) is elke festivaldag open van 13u tot 18u.

Meer praktische info

Heb je ondanks alle info toch nog een vraag?

Neem contact op met het Rock Werchter-team. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Contacteer ons