Heen en weer

Waar is Werchter?

Het Festivalpark ligt langs de Haachtsesteenweg in het Vlaams-Brabantse Werchter (België). Werchter is centraal gelegen, op amper 30 km van Brussel, minder dan 15km van Leuven.

We raden aan heen en weer te reizen naar het festival met het openbaar vervoer. Voor wie in de regio woont is de fiets een prima optie.

Reis wijs: met de trein

In je festivalticket zit 1 gratis treinticket op naam voor een H/T-reis in 2de klas vanuit een Belgisch vertrekstation naar Rock Werchter. Het eindtraject met een speciale bus van De Lijn is inbegrepen.Vertrek je vanuit station Brussels Airport - Zaventem, dan dien je nog een biljet Diabolotoeslag te kopen per reis (heenreis / terugreis).

Download je treinticket vanaf 12 juni 2020 om 10 u via nmbs.be/rockwerchter met de NMBS-code vermeld op je festivalticket. Opgepast: je festivalticket zelf is niet geldig als treinticket!

 • Reis naar station LEUVEN als je naar het Festivalpark wil, of als je verblijft op The Hive, The Hive My Space, The Hive Resort of The Hive ADL.
 • Reis naar station AARSCHOT als je verblijft op camping Regular A1, C3 of C7 .

Kom je uit het buitenland, dan kan je je gratis Treinticket Rock Werchter combineren met een vervoerbewijs dat geldig is op het buitenlandse spoorwegnet tot de Belgische grens. Van daar is het treinticket geldig naar het station Leuven of Aarschot en op de speciale bus naar het Festivalpark en je camping.

NIEUW: speciale nachttreinen na elke festivaldag

Na elke festivaldag rijden er vanuit station LEUVEN nachttreinen naar Antwerpen en Gent via Brussel. Let op! Om een nachttrein te nemen, heb je een bijkomend Treinticket Rock Werchter Nachttrein nodig. Koop je ticket via nmbs.be/rockwerchter vanaf 12 juni 2020 om 10 u voor slechts 12 euro

Alle info, voorwaarden en treintickets: nmbs.be/rockwerchter.

NIEUW: nachttreinen na elke festivaldag

Na elke festivaldag rijden er vanuit station LEUVEN nachttreinen naar Antwerpen en Gent via Brussel. Let op! Om een nachttrein te nemen, heb je een bijkomend Treinticket Rock Werchter Nachttrein nodig. Koop je ticket via nmbs.be/rockwerchter vanaf 12 juni 2020 om 10u, voor slechts 12 euro.

Alle info, voorwaarden en treintickets: nmbs.be/rockwerchter.

Reis wijs: met de bus

Bussen van De Lijn rijden permanent van de stations van Leuven en Aarschot naar Werchter en weer terug. De halte voor de bus vanuit Leuven ligt in de A-zone. De bus vanuit Aarschot stopt in de C-zone. Het festivalterrein ligt op wandelafstand van beide haltes. Een enkele rit duurt ongeveer 15 minuten.

 • Lijn 1 (Leuven - halte Wijgmaalsesteenweg - Leuven): de halte voor bestemmingen Festivalpark, The Hive, The Hive My Space, The Hive Resort en The Hive ADL. De halte is net naast The Hive gelegen. Voor wie niet op een camping in Werchter verblijft, is deze halte ook aangewezen.
 • Lijn 2 (Aarschot - Werchter (dorp) - Aarschot): de halte voor bestemmingen in de C-zone en camping A1.

Dienstregeling:

 • Woensdag 1 juli: 13u00 - 22u00 (enkel Lijn 1)
 • Donderdag 2 juli: 07u00 - 04u00
 • Vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juli: 08u00 - 04u00
 • Maandag 6 juli: 07u00 - 14u00

Reis wijs: met de fiets

Doe groen, doe gezond, kom met de fiets! De fiets kan vlakbij het Festivalpark veilig en gratis gestald worden.

Er zijn 3 fietsenstallingen, op wandelafstand van het Festivalpark:

 • KBC-fietsenstalling A: gelegen aan The Hive
 • KBC-fietsenstalling B: gelegen op de provinciebaan richting Rotselaar.
 • KBC-fietsenstalling C: gelegen aan de brug van Werchter.

Het stallen van je fiets is gratis. De fietsstallingen worden permanent bewaakt. Er zijn bij de fietsenstallingen ook een (beperkt) aantal plaatsen voor bromfietsen voorzien. Bij elke fietsenstalling is een herstelpunt. Daar kan je - voor een kleine vergoeding - een lekke band of een gebroken remkabel laten herstellen.

Reis wijs: park & bike

Wil je graag met de fiets naar Werchter komen, maar is de afstand net iets te groot? Kies dan voor park & bike. Neem je fiets mee in/op de wagen en parkeer op één van de gratis parkings op afstand, ga verder met de fiets en stal je fiets in één van de bewaakte stallingen aan het festivalterrein.

De parkeerlocaties worden later op deze pagina vermeld.

Met de auto

Wie met de auto reist volgt een route afhankelijk van de herkomst. Op die manier wordt het verkeer meer gespreid en zullen er minder files zijn. Belangrijk: volg de bewegwijzering, vertrouw niet op je GPS.

 • Vanuit Antwerpen: neem de E19 richting Brussel en volg de signalisatie
 • Vanuit Brussel: volg de boodschappen op de infoborden op de Brusselse ring
 • Vanuit Luik: neem de E314 richting Genk en volg de signalisatie
 • Vanuit Genk/Hasselt: neem de E314 richting Leuven en volg de signalisatie

Auto parkeren

Rondom het festivalterrein liggen een tiental parkings. De parkings zijn ingedeeld in drie zones (A, B en C).

Verblijf je niet op een camping in Werchter? Volg dan vanaf de snelweg de borden naar de dichtstbijzijnde vrije parking. De signalisatie wordt permanent geüpdatet.

Logeer je op één van de festivalcampings? Kies dan de juiste route om de dichtstbijzijnde parking te bereiken:

 • Zone A: bereikbaar via E19 - campings The Hive, The Hive My Space, The Hive Resort, The Hive ADL en Camping A1
 • Zone B: bereikbaar via E314 afrit 21 Holsbeek - Camping A1 en Camping C3
 • Zone C: bereikbaar via E314 afrit 22 Aarschot - Camping, C3, Camping C7 en Camping Mobilhome

Als de parkings in een bepaalde zone volzet zijn, word je doorgestuurd naar een parking in een andere zone. Let dus zeker op de borden langs de weg.

Vanaf parking C16 neem je de gratis shuttlebus die je afzet aan het festivalterrein. De shuttle rijdt permanent tussen de parking en het festivalterrein.

De parkings worden allen, op The Hive parking na, uitgebaat door plaatselijke verenigingen. Hou er rekening mee dat om veiligheidsredenen geen wagens, vouwwagens en andere voertuigen op de campings worden toegelaten. Het is ook niet toegelaten te kamperen op de parkings.

Het parkeren van een auto kost 20 euro vanaf woensdag 26 juni, of 15 euro vanaf donderdag 27 juni en dit ongeacht de parkeertijd. Het parkeergeld dient cash betaald te worden. De parkeerkaart die je overhandigd krijgt, geldt als betaalbewijs en leg je duidelijk zichtbaar achter je voorruit.

Tip: maak je tijdens het festival gebruik van de auto om heen en weer te rijden? Weet dan dat het parkeergeld elke keer je de parking oprijdt, voldaan dient te worden. Wij raden je aan om andere - meer duurzame - vervoersmiddelen te gebruiken, zoals daar zijn: openbaar vervoer, park & bike, etc. Beter voor je portemonnee, beter voor het milieu. Win-win.

Motor-, scooter- en brommerparking

Je kan voor het parkeren van de moto, scooter of brommer terecht op parking The Hive (Noord) of B2. Parkeren kost 10 euro per moto/scooter/brommer. Het parkeergeld dient cash betaald te worden. Belangrijk: je krijgt een polsbandje als betalingsbewijs. Advies over de te volgen route vind je bij 'Met de auto'.

Kiss & ride

Wil je de drukte rond het festivalterrein vermijden? Laat je dan afzetten en ophalen aan het station in Leuven. In Parking P1 aan de Martelarenlaan, kun je een half uur gratis parkeren. Een gratis pendelbus brengt je naar de festivalzone.

Voor wie in de buurt van Werchter woont, zijn er ook enkele Kiss & Ride-zones in de nabije omgeving. Volg hiervoor de signalisatie ‘Kiss & Ride’. Je kan hier enkel even stoppen om in- en uit te stappen. Parkeren aan de Kiss & Ride-zone is niet toegelaten. Hou er rekening mee dat het erg druk kan zijn op de wegen naar de Kiss & Ride-zones rond het festivalterrein

Met de mobilhome

Mobilhomes/moterhomes/campers zijn welkom op Camping Mobilhome.

Camping Mobilhome is gevestigd naast Camping C3, bereikbaar via de kruising van Nieuwebaan-Hoogland. De mobilhomecamping is bereikbaar via Aarschot of Tremelo. Enkel op woensdag is Camping Mobilhome ook via Rotselaar bereikbaar. 

Camping Mobilhome is open van woensdag 1 juli om 18u tot maandag 6 juli om 12u.

Met de touringcar

Leg je met vrienden een bus in naar Werchter? Meld je dan vooraf aan via werchter@sceltamobility.be. Zij bezorgen je een gedetailleerde wegbeschrijving en reserveren een parkeerplaats voor de bus.

Met het vliegtuig

België is heel makkelijk bereikbaar met het vliegtuig. Vanuit Brussels Airport (BRU) rijden er rechtstreekse treinen naar Leuven. Ook vanuit Brussels South Charleroi Airport (CRL) is Leuven vlot bereikbaar met de trein. 

Meer weten: brusselsairport.be en charleroi-airport.com.

Meer praktische info