Heen en weer

Waar is Werchter?

Het Festivalpark ligt langs de Haachtsesteenweg in het Vlaams-Brabantse Werchter (België). Werchter is centraal gelegen, op amper 30 km van Brussel, minder dan 15km van Leuven.

We raden aan heen en weer te reizen naar het festival met het openbaar vervoer. Voor wie in de regio woont is de fiets een prima optie.

Omgevingsplan - Campings & Parkings

Met de trein

Geniet van gratis openbaar vervoer van en naar Rock Werchter. Elk festivalticket geeft namelijk recht op een gratis e-treinbiljet voor het openbaar vervoer (trein/festivalbus) naar en van Werchter. De festivaltickets an sich zijn niet geldig als treinbiljet. Elk festivalticket geeft recht op 1 gratis e-treinbiljet op naam voor een heen-en-terugreis in 2de klas van het door jou gekozen Belgisch station naar het station van Leuven. Ook de transfer met festivalbus van De Lijn van het station van Leuven naar Werchter is in dit e-treinbiljet inbegrepen. Het e-treinbiljet kan vanaf 13 juni 2018 gedownload worden via nmbs.be/rockwerchter; je unieke NMBS code die je nodig hebt om je gratis e-treinbiljet op te vragen, is dan ook beschikbaar via www.ticketmaster.be/rw.

Met de bus

Tijdens het festival rijden de bussen van De Lijn permanent van de stations van Leuven en Aarschot naar Werchter en weer terug. Een enkele rit duurt ongeveer 15 minuten.

 • Lijn 1 (Leuven - halte Wijgmaalsesteenweg - Leuven): de halte voor bestemmingen Festivalpark, The Hive, The Hive Resort, The Hive ADL en camping A1. De halte is net naast The Hive gelegen. Wie niet kampeert en naar het Festivalpark komt, reist ook best via Leuven en Lijn 1.
 • Lijn 2 (Aarschot - Werchter - Leuven): de halte voor bestemmingen camping C3 en camping C7. Enkel wie over een geldig treinticket beschikt of in Aarschot woont, kan in Aarschot op de bus stappen.

De bussen rijden heen en weer tussen volgende tijdstippen:

 • Woensdag 4 juli: 13u00 - 22u00 (enkel Lijn 1)
 • Donderdag 5 juli: 07u00 - 04u00
 • Vrijdag 6 juli, zaterdag 7 juli en zondag 8 juli: 08u00 - 04u00
 • Maandag 9 juli: 06u00 - 14u00

Met de fiets

Doe groen, doe gezond, kom met de fiets! De fiets kan vlakbij het Festivalpark veilig en gratis gestald worden.

Er zijn 3 grote fietsenstallingen, op wandelafstand van het Festivalpark:

 • KBC-fietsenstalling A: gelegen aan The Hive in Haacht.
 • KBC-fietsenstalling B: gelegen op de provinciebaan in Rotselaar.
 • KBC-fietsenstalling C: gelegen aan de brug van Werchter.

Het stallen van je fiets is gratis. De fietsstallingen worden permanent bewaakt. Er zijn bij alle fietsenstallingen ook een (beperkt) aantal plaatsen voor bromfietsen voorzien. We voorzien ook een fietsherstelpunt bij de fietsenstallingen. Daar kan je - voor een kleine vergoeding - een lekke band of een gebroken remkabel laten herstellen.

Met de auto

Wie met de auto reist volgt een route afhankelijk van de herkomst. Op die manier wordt het verkeer meer gespreid en zullen er minder files zijn. Belangrijk: volg de bewegwijzering, vertrouw niet op je GPS.

 • Vanuit Antwerpen: neem de E19 richting Brussel en volg de signalisatie
 • Vanuit Brussel: volg de boodschappen op de infoborden op de Brusselse ring
 • Vanuit Luik: neem de E314 richting Genk en volg de signalisatie
 • Vanuit Genk/Hasselt: neem de E314 richting Leuven en volg de signalisatie

Auto parkeren

Rondom het festivalterrein liggen verspreid en steeds op wandelafstand van het Festivalpark een tiental parkings. De parkings zijn ingedeeld in drie zones (A, B en C).

Verblijf je niet op een camping in Werchter? Volg dan vanaf de snelweg de borden naar de dichtstbijzijnde vrije parking. De signalisatie is dynamisch en wordt permanent geüpdated.

Kampeer je op één van de festivalcampings? Kies in functie van je tijdelijke verblijfplaats de te volgen route:

 • Zone A: bereikbaar via E19 - campings The Hive, The Hive Resort, The Hive ADL en Camping A1
 • Zone B: bereikbaar via E314 afrit 21 Holsbeek - camping A1 en Camping C3
 • Zone C: bereikbaar via E314 afrit 22 Aarschot - camping C3, Camping C7 en Camping Mobilhome

Het parkeren van een auto kost 20 euro vanaf woensdag 4 juli, of 15 euro vanaf donderdag 5 juli en dit ongeacht de parkeertijd. Het parkeergeld dient cash betaald te worden. De parkeerkaart die je overhandigd krijgt, geldt als betaalbewijs en leg je duidelijk zichtbaar achter je voorruit.

Tip: maak je tijdens het festival gebruik van de auto om heen en weer te rijden? Weet dan dat het parkeergeld elke keer je de parking oprijdt, voldaan dient te worden. Wij raden je aan om andere - meer duurzame - vervoersmiddelen te gebruiken, zoals daar zijn: openbaar vervoer, park & bike, etc. Beter voor je portemonnee, beter voor het milieu. Win-win.

Alle parkings, op The Hive parking na, worden uitgebaat door plaatselijke verenigingen en of particulieren. Om veiligheidsredenen worden er geen wagens, vouwwagens en andere voertuigen op de campings toegelaten. Wildkamperen - dus ook kamperen op parkings - is bij politiereglement niet toegelaten.

Met de moto

Parkeren kost 10 euro per moto/scooter/brommer. Het parkeergeld dient cash betaald te worden. Belangrijk: je krijgt een parkingkaart als betalingsbewijs.

Kiss & ride

Wil je de drukte rond Werchter vermijden? Opteer voor Kiss & Ride vanuit Leuven. Afzetten en ophalen kan via Parking P1 aan de Martelarenlaan waar een half uur gratis geparkeerd kan worden. Heen en weer naar Werchter kan met de bussen van De Lijn vanaf Station Leuven.

Voor wie in de buurt van Werchter woont, zijn er ook enkele Kiss & Ride-zones in de nabije omgeving. Volg hiervoor de signalisatie ‘Kiss & Ride’. Je kan hier enkel even stoppen om in- en uit te stappen. Parkeren aan de Kiss & Ride-zone is niet toegelaten. Hou er rekening mee dat het erg druk kan zijn op de wegen naar de Kiss & Ride-zones rond het festivalterrein.

 • Zone A: Wijgmaalsesteenweg - Haacht
 • Zone B: Kapelstraat - Rotselaar
 • Zone C: Tremelobaan - Werchter

Met de mobilhome

Mobilhomes/moterhomes/campers zijn welkom op Camping Mobilhome. Deze camping is geopend van woensdag 4 juli om 18u tot maandag 9 juli om 12u. Wie er wenst te verblijven koopt een daartoe bestemd ticket. Meer info hier.

Met de touringcar

Leg je met vrienden een bus in naar Werchter? Meld je dan vooraf aan via werchter@sceltamobility.be. We bezorgen je een gedetailleerde wegbeschrijving en we reserveren een parkeerplaats voor de bus.

Met het vliegtuig

België is heel makkelijk en betaalbaar bereikbaar met het vliegtuig. Reis via Brussels Airport (BRU) of Brussels South Charleroi Airport (CRL). Vanaf beide luchthavens is Leuven en dus ook Werchter vlot bereikbaar.

Meer weten: brusselsairport.be en charleroi-airport.com.

Busreizen van & naar Nederland - Festival.Travel

Festival.Travel organiseert al jaren busreizen naar Europese festivals. Vanuit verschillende plaatsen in Nederland rijden bussen naar Rock Werchter. Vertrekken kan op woensdag 4 juli of donderdag 5 juli. De bussen brengen festivalgangers terug op maandag 9 juli.

Check Festival.Travel voor aankomst-en vertrektijden. Er worden busreizen aangeboden vanuit volgende steden: Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Ga je met een grote groep naar Rock Werchter? Dan komt Festival.Travel je in jouw stad ophalen! Meer informatie en tickets voor de Rock Werchter Bus via Festival.Travel.

Busreizen van & naar Nederland - EventTravel

Zonder zorgen naar Rock Werchter? Begin jouw weekend in één van de luxe touringcars van Event Travel! Vanuit meer dan 140 plaatsen in Nederland vertrekken er op woensdag 4 juli touringcars naar Rock Werchter. Staat jouw opstapplaats er toch niet tussen? Vraag ‘m aan!

Ben je met een grote groep vrienden en wil je een eigen busreis naar Rock Werchter organiseren? Ook dat kan. Event Travel helpt je graag op weg.

Direct boeken kan via www.eventtravel.nl

Busreizen van & naar Nederland - Maximal

Haal het maximale eruit en reis met Maximal naar Rock Werchter! Lekker nergens over nadenken terwijl de biertjes voor je koud worden gezet en je op handen en voeten wordt gerold naar een festival? Als dit jou ook als (rock)muziek in de oren klinkt, ga dan met Maximal naar Rock Werchter! Kies tussen vertrek op woensdag 4 juli of donderdag 5 juli.

Vanuit heel Nederland vertrekken er bussen naar Rock Werchter. Vertrek vanuit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag, Nijmegen, Dordrecht, Utrecht, Arnhem, Tilburg en Zwolle. Zit jouw stad er niet tussen? Vraag dan je eigen vertrekstad aan.

Voordelen van Maximal Busreis:

 • Met je vrienden in dezelfde bus garantie
 • Gratis biertjes van het huis voor onderweg
 • Altijd een reisleider & veilig vervoer met ISO-9001
 • Vervoer per luxe touringcar

Reis vanaf 29 euro retour naar België. Bekijk de Maximal pagina voor meer informatie. Hop on!

Meer praktische info

Heb je ondanks alle info toch nog een vraag?

Neem contact op met het Rock Werchter-team. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Contacteer ons