Heen en weer

Waar is Werchter?

Het Festivalpark ligt langs de Haachtsesteenweg in het Vlaams-Brabantse Werchter (België). Werchter is centraal gelegen, op amper 30 km van Brussel, minder dan 15km van Leuven.

We raden aan heen en weer te reizen naar het festival met het openbaar vervoer. Voor wie in de regio woont is de fiets een prima optie.

Omgevingsplan - Campings & Parkings

Met de trein

Reis via Leuven of via Aarschot

Je festivalticket geeft recht op een gratis e-treinbiljet heen en terug naar Rock Werchter. Je kan zowel via het station van Leuven als via het station van Aarschot naar Rock Werchter reizen. Vanuit beide stations rijden er gratis pendelbussen naar de festivalzone.

Reis via Leuven als je

 • Logeert op camping The Hive, The Hive Resort, The Hive ADL of A1.
 • Niet op een camping in Werchter logeert.

Reis via Aarschot als je

 • Logeert op camping C3 of C7

Download je gratis e-treinticket

De festivaltickets zelf zijn niet geldig als treinbiljet. Elk festivalticket geeft wel recht op 1 gratis e-treinbiljet op naam voor een heen-en-terugreis in 2de klas naar Rock Werchter en je camping. Met het ticket kan je reizen naar de NMBS-stations van Leuven en Aarschot. Het eindtraject met bussen van De Lijn is inbegrepen. Het e-treinbiljet kan op nmbs.be/rockwerchter worden besteld met je unieke NMBS-code die je kunt downloaden via www.ticketmaster.be/rw.

Dankzij de Party Train met DJ die op 4 juli van Oostende naar Leuven rijdt, begint het feest al aan boord!

Met de bus

Bussen van De Lijn rijden permanent van de stations van Leuven en Aarschot naar Werchter en weer terug. De halte voor de bus vanuit Leuven ligt in de A-zone (campings The Hive en A1). De bus vanuit Aarschot stopt in de C-zone (campings C3 en C7). Het festivalterrein ligt op wandelafstand van beide haltes. Een enkele rit duurt ongeveer 15 minuten.

 • Lijn 1 (Leuven - halte Wijgmaalsesteenweg - Leuven): de halte voor bestemmingen Festivalpark, The Hive, The Hive Resort, The Hive ADL en camping A1. De halte is net naast The Hive gelegen. Voor wie niet op een camping in Werchter verblijft, is deze halte ook aangewezen.
 • Lijn 2 (Aarschot - Werchter (dorp) - Leuven): de halte voor bestemmingen camping C3 en camping C7. Enkel wie over een geldig treinticket beschikt of in Aarschot woont, kan in Aarschot op de bus stappen.

Dienstregeling:

 • Woensdag 4 juli: 13u00 - 22u00 (enkel Lijn 1)
 • Donderdag 5 juli: 07u00 - 04u00
 • Vrijdag 6 juli, zaterdag 7 juli en zondag 8 juli: 08u00 - 04u00
 • Maandag 9 juli: 06u00 - 14u00

Nieuw: shuttle naar Brussel

Vanaf het station in Leuven vertrekt na afloop van elke festivaldag een shuttlebus naar Brussel. De bus stopt aan Brussel Noord, Brussel Centraal en Brussel Zuid. De shuttlebus vertrekt elke nacht om 2u30 aan Perron 2 van De Lijn. Dat is slechts op enkele meters de eindhalte van de bus die je van Werchter naar Leuven brengt. Een ticket, voor één enkele rit naar Brussel, kost 16 euro. Dat bestel je op voorhand via Ticketmaster. Koop je ticket tijdig. Het aantal tickets voor de pendeldienst naar Brussel is beperkt.

Met de fiets

Doe groen, doe gezond, kom met de fiets! De fiets kan vlakbij het Festivalpark veilig en gratis gestald worden.

Er zijn 3 fietsenstallingen, op wandelafstand van het Festivalpark:

 • KBC-fietsenstalling A: gelegen aan The Hive
 • KBC-fietsenstalling B: gelegen op de provinciebaan richting Rotselaar.
 • KBC-fietsenstalling C: gelegen aan de brug van Werchter.

Het stallen van je fiets is gratis. De fietsstallingen worden permanent bewaakt. Er zijn bij de fietsenstallingen ook een (beperkt) aantal plaatsen voor bromfietsen voorzien. Bij elke fietsenstalling is een herstelpunt. Daar kan je - voor een kleine vergoeding - een lekke band of een gebroken remkabel laten herstellen.

Park & Bike

Wil je graag met de fiets naar Werchter komen, maar is de afstand net iets te groot? Kies dan voor park & bike. Neem je fiets mee in/op de wagen en parkeer op één van de gratis parkings op afstand, ga verder met de fiets en stal je fiets in één van de bewaakte stallingen aan het festivalterrein.

Je kan gratis parkeren op één van volgende locaties:

 • Evementenweide Haacht (tegenover Wespelaarsesteenweg 144, Haacht), fietsafstand: 3 km
 • Sportoase De Toren (Torenstraat 115, Rotselaar), fietsafstand: 3,5 km

Met de auto

Wie met de auto reist volgt een route afhankelijk van de herkomst. Op die manier wordt het verkeer meer gespreid en zullen er minder files zijn. Belangrijk: volg de bewegwijzering, vertrouw niet op je GPS.

 • Vanuit Antwerpen: neem de E19 richting Brussel en volg de signalisatie
 • Vanuit Brussel: volg de boodschappen op de infoborden op de Brusselse ring
 • Vanuit Luik: neem de E314 richting Genk en volg de signalisatie
 • Vanuit Genk/Hasselt: neem de E314 richting Leuven en volg de signalisatie

Auto parkeren

Rondom het festivalterrein liggen een tiental parkings. De parkings zijn ingedeeld in drie zones (A, B en C).

Verblijf je niet op een camping in Werchter? Volg dan vanaf de snelweg de borden naar de dichtstbijzijnde vrije parking. De signalisatie wordt permanent geüpdated.

Logeer je op één van de festivalcampings? Kies dan de juiste route om de dichtstbijzijnde parking te bereiken:

 • Zone A: bereikbaar via E19 - campings The Hive, The Hive Resort, The Hive ADL en Camping A1
 • Zone B: bereikbaar via E314 afrit 21 Holsbeek - camping A1 en Camping C3
 • Zone C: bereikbaar via E314 afrit 22 Aarschot - camping C3, Camping C7 en Camping Mobilhome

Als de parkings in een bepaalde zone volzet zijn, word je doorgestuurd naar een parking in een andere zone. Let dus zeker op de borden langs de weg.

Vanaf parking C16 neem je de gratis shuttlebus die je afzet aan het festivalterrein. De shuttle rijdt permanent tussen de parking en het festivalterrein.

De parkings worden allen, op The Hive parking na, uitgebaat door plaatselijke verenigingen. Hou er rekening mee dat om veiligheidsredenen geen wagens, vouwwagens en andere voertuigen op de campings worden toegelaten. Het is ook niet toegelaten te kamperen op de parkings.

Het parkeren van een auto kost 20 euro vanaf woensdag 4 juli, of 15 euro vanaf donderdag 5 juli en dit ongeacht de parkeertijd. Het parkeergeld dient cash betaald te worden. De parkeerkaart die je overhandigd krijgt, geldt als betaalbewijs en leg je duidelijk zichtbaar achter je voorruit.

Tip: maak je tijdens het festival gebruik van de auto om heen en weer te rijden? Weet dan dat het parkeergeld elke keer je de parking oprijdt, voldaan dient te worden. Wij raden je aan om andere - meer duurzame - vervoersmiddelen te gebruiken, zoals daar zijn: openbaar vervoer, park & bike, etc. Beter voor je portemonnee, beter voor het milieu. Win-win.

Motor-, scooter- en brommerparking

Je kan voor het parkeren van de moto, scooter of brommer terecht op parking The Hive (Noord) of B2. Parkeren kost 10 euro per moto/scooter/brommer. Het parkeergeld dient cash betaald te worden. Belangrijk: je krijgt een parkingkaart als betalingsbewijs. Advies over de te volgen route vind je bij 'Met de auto'.

Kiss & ride

Wil je de drukte rond het festivalterrein vermijden? Laat je dan afzetten en ophalen aan het station in Leuven. In Parking P1 aan de Martelarenlaan, kun je een half uur gratis parkeren. Een gratis pendelbus brengt je naar de festivalzone.

Voor wie in de buurt van Werchter woont, zijn er ook enkele Kiss & Ride-zones in de nabije omgeving. Volg hiervoor de signalisatie ‘Kiss & Ride’. Je kan hier enkel even stoppen om in- en uit te stappen. Parkeren aan de Kiss & Ride-zone is niet toegelaten. Hou er rekening mee dat het erg druk kan zijn op de wegen naar de Kiss & Ride-zones rond het festivalterrein.

 • Zone A: Wijgmaalsesteenweg - Haacht
 • Zone B: Kapelstraat - Rotselaar
 • Zone C: Tremelobaan - Werchter

Met de mobilhome

Mobilhomes/moterhomes/campers zijn welkom op Camping Mobilhome. Deze camping is geopend van woensdag 4 juli om 16u tot maandag 9 juli om 12u. Wie er wenst te verblijven koopt een daartoe bestemd Camping Mobilhome-ticket. Meer info hier.

Met de touringcar

Leg je met vrienden een bus in naar Werchter? Meld je dan vooraf aan via werchter@sceltamobility.be. Zij bezorgen je een gedetailleerde wegbeschrijving en we reserveren een parkeerplaats voor de bus.

Met het vliegtuig

België is heel makkelijk bereikbaar met het vliegtuig. Vanuit Brussels Airport (BRU) rijden er rechtstreekse treinen naar Leuven. Ook vanuit Brussels South Charleroi Airport (CRL) is Leuven vlot bereikbaar met de trein. 

Meer weten: brusselsairport.be en charleroi-airport.com.

Busreizen van & naar Nederland - Festival.Travel

Festival.Travel organiseert al jaren busreizen naar Europese festivals. Vanuit verschillende plaatsen in Nederland rijden bussen naar Rock Werchter. Vertrekken kan op woensdag 4 juli of donderdag 5 juli. De bussen brengen festivalgangers terug op maandag 9 juli.

Check Festival.Travel voor aankomst-en vertrektijden. Er worden busreizen aangeboden vanuit volgende steden: Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Ga je met een grote groep naar Rock Werchter? Dan komt Festival.Travel je in jouw stad ophalen! Meer informatie en tickets voor de Rock Werchter Bus via Festival.Travel.

Busreizen van & naar Nederland - EventTravel

Zonder zorgen naar Rock Werchter? Begin jouw weekend in één van de luxe touringcars van Event Travel! Vanuit meer dan 140 plaatsen in Nederland vertrekken er op woensdag 4 juli touringcars naar Rock Werchter. Staat jouw opstapplaats er toch niet tussen? Vraag ‘m aan!

Ben je met een grote groep vrienden en wil je een eigen busreis naar Rock Werchter organiseren? Ook dat kan. Event Travel helpt je graag op weg.

Direct boeken kan via www.eventtravel.nl

Busreizen van & naar Nederland - Maximal

Haal het maximale eruit en reis met Maximal naar Rock Werchter! Lekker nergens over nadenken terwijl de biertjes voor je koud worden gezet en je op handen en voeten wordt gerold naar een festival? Als dit jou ook als (rock)muziek in de oren klinkt, ga dan met Maximal naar Rock Werchter! Kies tussen vertrek op woensdag 4 juli of donderdag 5 juli.

Vanuit heel Nederland vertrekken er bussen naar Rock Werchter. Vertrek vanuit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag, Nijmegen, Dordrecht, Utrecht, Arnhem, Tilburg en Zwolle. Zit jouw stad er niet tussen? Vraag dan je eigen vertrekstad aan.

Voordelen van Maximal Busreis:

 • Met je vrienden in dezelfde bus garantie
 • Gratis biertjes van het huis voor onderweg
 • Altijd een reisleider & veilig vervoer met ISO-9001
 • Vervoer per luxe touringcar

Reis vanaf 29 euro retour naar België. Bekijk de Maximal pagina voor meer informatie. Hop on!

Meer praktische info

Heb je ondanks alle info toch nog een vraag?

Neem contact op met het Rock Werchter-team. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Contacteer ons