Frequently asked questions

Wat met de voor Rock Werchter 2020/2021 aangekochte tickets en andere festivalproducten (campingtickets, drank/eetvouchers, accommodaties…). Worden deze terugbetaald?

De (Belgische) minister van Economie en consumentenzaken heeft maatregelen getroffen voor de hele live muzieksector. Een maatregel die zowel de consument beschermt maar evengoed de impact van de huidige crisis voor de organisatoren beperkt. Lees hierover meer op deze pagina.

Uitgangspunt is dat je bestelling van Rock Werchter 2021 volledig overgezet wordt naar 2022. Je hoeft niks te ondernemen. De naar 2022 geüpdatete tickets, en eventuele nevenproducten, zitten binnenkort in je ‘my account’ op Ticketmaster.be en zijn zo ineens klaar voor gebruik in 2022. Indien je wenst dan kan je je bestelling echter in krediet laten omzetten. Dat kan je dan vrij besteden aan festivals georganiseerd in het Festivalpark in Werchter tot en met 31 augustus 2023. Dit krediet kan aangevraagd worden tot 30 september 2021. Alle tickethouders krijgen nog een e-mail die de procedure toelicht.

Heb je nog vragen? We verwijzen je graag door naar de uitgebreide Frequently Asked Questions-pagina van onze ticketpartner Ticketmaster. Nog vragen? De Ticketmaster-medewerkers staan tot je dienst!

Kan ik met het openbaar vervoer naar Rock Werchter?

Natuurlijk, en graag! In je festivalticket zit 1 gratis treinticket op naam voor een H/T-reis in 2de klas vanuit een Belgisch vertrekstation naar Rock Werchter. Het eindtraject met een speciale bus van De Lijn is inbegrepen.Vertrek je vanuit station Brussels Airport - Zaventem, dan dien je wel nog een Brussels Airport Supplement te kopen per reis (heenreis/terugreis).

Download je treinticket vanaf 16 juni 2022 om 10u via nmbs.be/rockwerchter met de NMBS-code vermeld op je festivalticket. Opgepast: je festivalticket zelf is niet geldig als treinticket!

Kom je uit het buitenland, dan kan je je gratis Treinticket Rock Werchter combineren met een vervoerbewijs dat geldig is op het buitenlandse spoorwegnet tot de Belgische grens. Van daar is het treinticket geldig naar het station Leuven of Aarschot en op de speciale bus naar het Festivalpark en je camping.

Meer concrete info over heen & weer naar Rock Werchter volgt later op deze website.

Welke veiligheidsmaatregelen nemen jullie?

De veiligheid en gezondheid van festivalgangers, van artiesten en hun crew, van medewerkers en buurtbewoners is altijd onze allerhoogste prioriteit. We hebben een stevig veiligheidsbeleid. In aanloop naar de festivals vergaderen we regelmatig met lokale en federale politie, met lokale en provinciale overheden. Ook tijdens het festival is er permanent overleg. In aanloop naar het festival zullen wij hierover verder informeren.

Toegankelijkheid voor mensen met een handicap

Samen met Inter levert Rock Werchter extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. We schenken hierbij aandacht aan de toegankelijkheid van het festivalterrein en zijn omgeving voor ticketkopers met een handicap.

  • Er is een alternatieve, toegankelijke en minder drukke ingang voor mensen met een handicap. Eén begeleider mag hem/haar langs deze ingang vergezellen.
  • Zowel bij de Main Stage als bij KluB C en The Barn is er een verhoogd platform waarop rolstoelgebruikers, mensen met krukken... de optredens goed kunnen zien. Omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen met een handicap er gebruik van kunnen maken, kan er maximaal één vriend of kennis mee op dit platform.
  • Op het festivalterrein en op de voorbehouden ADL-kampeerzone zijn er aangepaste toiletten te vinden.
  • Beschik je over een Europese (blauwe) parkeerkaart en kom je in de problemen als je niet dichtbij de ingang van het festivalterrein kan parkeren? Neem dan contact op met Inter. Let op: er zijn voor gebruik van de voorbehouden parking specifieke tickets nodig!
  • Tijdens het festival kan je gratis een beroep doen op ADL-assistenten. Deze assistentie kan concreet inhouden: het opzetten van een tentje, assistentie bij het gebruik van het toilet, bij verplaatsing, bij het eten… . Aarzel niet om een ADL-assistent aan te spreken wanneer je hulp kan gebruiken. Je vindt de ADL-assistenten op het festivalterrein (bij de podia voor mensen met een handicap) en op de voorbehouden kampeerzone. Wij zoeken ook samen met jou naar een oplossing wanneer er iets fout loopt met je rolstoel of ander hulpmiddel.
  • Voor mensen met een hoorapparaat zijn er naar goede gewoonte terug ringleidingen voorzien. Door je hoorapparaat op de T-stand te zetten, kan je veel beter de muziek horen en worden storende bijgeluiden uitgeschakeld. Zowel bij de Main Stage als in KluB C en The Barn (telkens in de omgeving van het rolstoelpodium) is er een ringleiding voorzien. Meer info kan je ter plaatse bij de ADL-assistenten krijgen die je aan de rolstoelpodia vindt.
  • Vlakbij de ingang van het festivalterrein, in de A zone, voorziet Rock Werchter samen met Inter een voorbehouden kampeerzone voor mensen met een handicap: camping The Hive ADL. Alle nodige voorzieningen zijn op deze camping aanwezig opdat ook mensen met een handicap ten volle van het festival kunnen genieten. Let op: er zijn voor gebruik van de ADL-camping specifieke tickets nodig!

​​​​​​​Wens je gebruik te maken van bovenstaande voorzieningen? Schrijf je dan voor 10 juni 2022 in via dit formulier.

Voor bijkomende vragen kan je terecht op rockwerchter@inter.vlaanderen.

Werken op Rock Werchter

Het is niet mogelijk om op individuele basis als vrijwilliger te werken op Rock Werchter. Het festival schakelt sinds jaar en dag vele verenigingen uit de wijde regio rond Werchter in. Met man en macht én bijzonder veel enthousiasme, zetten de medewerkers van verschillende verenigingen zich in op en rond het festivalterrein. Hun doel: hun steentje bijdragen aan het welslagen van het festival én de kas van de vereniging spijzen. Elke vereniging wordt immers vergoed door de festivalorganisatie.

Help! Er staat een andere naam op mijn ticket.

Ben je houder van een ticket met daarop een andere naam dan de jouwe? De naam van de ticketkoper wordt op het ticket afgedrukt. Indien het ticket regulier is aangekocht, mag je geen problemen ondervinden.

Zorg er wel voor dat, wanneer de originele koper niet mee met jou naar binnen gaat, de algemene staat van het ticket, de printkwaliteit en vooral van de barcode van onberispelijk niveau is. Vuile, natte of geplastificeerde tickets en slechte of onduidelijk geprinte barcodes zijn niet leesbaar door de scanners. Druk je ticket af op wit papier en zorg ervoor dat ook de achterkant blanco is. Alleen aan de originele koper zal in geval van problemen een duplicaat kunnen overhandigd worden.

Opgelet! Koop geen tickets via veilingsites of tweedehandsticketsites. Tickets waarvan wordt vastgesteld dat deze opnieuw te koop worden aangeboden aan een exuberante prijs, zullen op de zwarte lijst terechtkomen en geven bijgevolg geen toegang tot het festival.

Mag ik foto’s maken en filmen op Rock Werchter?

Professionele geluids-, film-, video-, en fotoapparatuur zijn niet toegelaten. Kleine eenvoudige toestellen zonder afneembare lens en smartphones zijn wel welkom in het Festivalpark. Accessoires (zoals statieven, tripods, selfiesticks, Gopro-mounts, etc) zijn eveneens niet toegelaten.

Persaccreditaties kunnen aangevraagd worden via onze persdienst.

Hoe oud moet ik zijn om naar Rock Werchter te gaan?

Rock Werchter hanteert geen minimumleeftijd. Alle leeftijden welkom. Wel heeft elke aanwezige - groot of klein, jong of oud - een geldig festivalticket nodig. Er wordt geen kinderkorting toegekend.

We raden echter af om het festival met (jonge) kinderen te bezoeken. Er worden geen faciliteiten voor kinderen voorzien. Een drukbezocht festival is ons inziens niet de meest ideale omgeving voor kinderen.

Jonge mama’s die borstvoeding geven en wensen af te kolven, kunnen daarvoor terecht in de posten van het Rode Kruis.

Ik wil graag een stand of eetkraam uitbaten op het festival

De beschikbare standruimte in het Festivalpark wordt exclusief toegekend aan onze sponsors en mediapartners. Wens je een eetkraam uit te baten op Rock Werchter, gelieve dan Bevers & Bevers Catering, onze cateringpartner te contacteren.

Mag ik promotie voeren op/rond het festivalterrein?

Op en rond het festivalterrein - dus ook op de openbare weg - is het bij politiereglement verboden flyers, affiches of ander promotioneel materiaal te verdelen en/of op te hangen. Sponsors en mediapartners krijgen - volgens afspraak met de organisatie - visibiliteit in het Festivalpark.

Het is wel mogelijk om via Agrafa Affichage je campagne in de kijker te zetten door middel van A0 advertenties geprint op spandoeken. Deze herasbanners komen langsheen het Festivalpark, kant Haachtsesteenweg. Voor de tarieven en de mogelijkheden kan je contact opnemen met Benny Koch op het mailadres benny@agrafa.be.

Welke groene initiatieven nemen jullie?

Een festival organiseren heeft een impact op het milieu. Wij zijn ons daar zeer van bewust. Al vele jaren zetten wij ons in om de festivals in Werchter op een meer duurzame manier te organiseren. Toen Yourope, de vereniging van Europese festivals, in het seizoen 2006/2007 hun Green ’n Clean programma met richtlijnen voor groenere festivals lanceerde, mocht Rock Werchter het bijhorende label meteen in ontvangst nemen. Groener ondernemen moet. Groenere festivals zijn realiseerbaar. We leveren grote inspanningen ivm waterzuivering, afvalrecyclage en mobiliteit. We gaan maximaal voor groene stroom en bouwen jaar na jaar het verbruik van fossiele brandstoffen af. Elk jaar worden onze festivals groener. We informeren je binnenkort meer in detail over ons beleid in deze.