Camping

Kamperen op Rock Werchter

Vlakbij het Festivalpark bevindt zich The Hive. Camping The Hive, door de festivalorganisatie uitgebaat, biedt prima comfort en faciliteiten. Er zijn verschillende kampeeropties:

 • Campingticket The Hive: voor wie met eigen tent naar The Hive komt, voor wie basic doch goede faciliteiten wenst.
 • The Hive My Space: voor wie graag wat meer ruimte heeft. The Hive My Space wordt aangeboden in verschillende afmetingen, met en zonder reeds opgestelde tent.
 • The Hive Resort: glamping op Rock Werchter. Het kan. Ontdek hier onze prachtige accommodaties en alle faciliteiten.
 • The Hive ADL ism Inter is er speciaal voor festivalgangers met een beperking.

The Hive is vanaf woensdag 30 juni om 14 uur geopend. Wie op The Hive/The Hive MySpace/The Hive Resort en/of The Hive ADL kampeert, heeft ook toegang tot Central Park, waar het fijn samenkomen is.

Niet door de festivalorganisator uitgebaat, zijn de terreinen voor Camping Regular, allen op wandelafstand van het Festivalpark. Eerder basic van opzet, daarom niet minder gezellig. Deze kampeerterreinen openen op donderdagochtend.

Camping Mobilhome is er uitsluitend voor mobilhomes/campers/motorhomes. Met aangepaste faciliteiten.

Belangrijk: wildkamperen is bij politiereglement verboden.

Campingtickets

Koop tijdig je campingticket als je wenst te overnachten op één van de festivalcampings. Per persoon die op een festivalcamping verblijft, dient een campingticket aangekocht te worden.

Campingtickets maken standaard deel uit van de packages die voor The Hive Resort, The Hive My Space en Camping Mobilhome aangekocht worden.

Onze festivalcampings zijn er voor de festivalgangers. Bij de ingang dient zowel het campingticket voor de desbetreffende camping als een geldig festivalticket of -toegangsbandje voorgelegd te worden.

Campingbandje

In ruil voor een geldig campingticket én op vertoon van een geldig festivalticket, kan je inchecken op de camping. Je krijgt een campingpolsbandje waarop aangegeven staat op welke camping je verblijft. Het campingbandje geeft geen toegang tot de andere kampeerterreinen.

Wens je met vrienden in groep te verblijven op één van de festivalcampings? Overleg voor je de campingtickets koopt. Na aankoop ruilen is helaas niet aan de orde.

Openingsuren campings

 • The Hive, The Hive My Space, The Hive Resort: van woensdag 30 juni 2021 om 14u tot maandagmiddag 5 juli 2021.
 • Camping Mobilhome: van woensdag 30 juni 2021 om 18u tot maandagmiddag 5 juli 2021.
 • The Hive ADL en Camping Regular: van donderdag 1 juli 2021 om 8u tot maandagmiddag 5 juli 2021.

Do's & Don'ts

Don't:

 • Partytenten groter dan 3 bij 3 meter, en overdreven grote tenten*
 • Glas, scherpe voorwerpen, wapens.
 • Tapinstallaties (op de campings is allerhande drank te koop tegen redelijke prijzen)
 • Gasvuurtjes en –installaties zijn op last van de brandweer om veiligheidsredenen verboden.
 • Droogijs
 • Generatoren, wegens geluidsoverlast. Ze vormen ook een extra veiligheidsprobleem.
 • Vuur vormt een veiligheidsrisico, zeker met zoveel tenten bij elkaar. Open vuur (= kampvuurtjes, fakkels, kaarsen, fornuizen, kolenbarbecues e.d.) is dan ook ten strengste verboden!
 • Huisdieren. Er wordt echter wel een uitzondering gemaakt voor assistentiehonden (al dan niet in opleiding) voor personen met een beperking.
 • Muziekinstallaties die te veel lawaai produceren, worden in beslag genomen.
 • Commerciële activiteiten. Het is voor de kampeerders niet toegelaten voedsel, drank, drugs, tickets of wat dan ook te verhandelen.
 • Het uitdelen van flyers, reclamefolders of ander promotioneel materiaal is verboden. Ook het ophangen van affiches is niet toegelaten.
 • Wagens, moto’s, aanhangwagens, caravans, mobilhomes e.d. Deze brengen de veiligheid van de kampeerders in gevaar. Ook steekwagens zijn niet toegelaten. Auto’s, moto’s en fietsen parkeer je op de daartoe voorziene parkings. Kampeerders met mobilhome/motorhome/camper kunnen terecht op Camping Mobilhome.

Do:

 • geniet van je verblijf
 • maak vrienden
 • respecteer je medekampeerders
 • slaap voldoende
 • poets je tanden
 • was je handen
 • neem regelmatig een douche
 • denk groen, hou samen met ons de camping netjes


(*) Ivm partytenten nog: enkel partytenten met een max afmeting van 3m x 3m zijn toegelaten. Partytenten dienen voor minstens de helft over de slaaptent geplaatst te worden. Ook mogen ze niet gekoppeld worden. Tussen meerdere tenten mag er max 1 partytent geplaatst worden. Niet volgens de afspraken opgestelde tenten worden verwijderd. Volg de instructies van de medewerkers goed op. Mogen we ook vragen partytenten, gezien hun windgevoeligheid, goed te verankeren?


Hou het netjes

Bij aankomst krijgt elke kampeerder een zak voor PMD en een zak voor restafval. Het afval wordt op één centraal punt verzameld. Breng jouw gevulde zakken op het eind van je verblijf naar het inzamelpunt.

Ook de tent inpakken en terug mee huiswaarts nemen is een werkje van niks. We rekenen op je gezond en groen verstand. We gaan samen voor een groener Werchter.

Brandveiligheid op de camping

Elke camping wordt onderverdeeld in zones met daartussen brandgangen. Tenten moeten verplicht op de voorziene plaatsen worden opgesteld. Volg de instructies van de campingmedewerkers goed op. De brandgangen die zich tussen de afgebakende zones bevinden, dienen te allen tijde vrij gehouden te worden. Tenten en andere zaken die zich in de brandgangen bevinden, worden door de campingmedewerkers verwijderd.

Vragen en aansprakelijkheid

Ter plaatse contacteer je de campingverantwoordelijke.

De Rock Werchter-campings - met uitzondering van The Hive, The Hive My Space, The Hive ADL en The Hive Resort - worden uitgebaat door lokale verenigingen of privépersonen met toestemming van de gemeente Haacht of Rotselaar; niet door de festivalorganisatie. Deze laatste kan dus niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele wantoestanden op deze campings. Klachten over de campings dienen gericht te worden aan de campinghouders. Uiteraard mogen problemen ook gesignaleerd worden aan de gemeente Haacht en Rotselaar, of aan de festivalorganisatie. De gemeentebesturen van Haacht en Rotselaar coördineren het geheel en leggen de regels vast met betrekking tot prijzen, openingsuren, aantal toiletten, polsbandjes, verlichting, brandgangen, schoonmaak, etc.

The Hive ADL - camping voor mensen met een handicap

Camping The Hive ADL is er speciaal voor mensen met een beperking, met allerhande faciliteiten opdat ook zij ten volle kunnen genieten van het festival. The Hive ADL bevindt zich tegenover de ingang van het Festivalpark. Rock Werchter werkt samen met Inter, een organisatie gespecialiseerd in het toegankelijk maken van evenementen voor mensen met een beperking.

Kom je met de wagen en heb je een voorbehouden parkeerplaats nodig? Doe op voorhand een aanvraag via deze link. Dit parkeerticket moet op voorhand aangekocht worden. Een ticket voor de voorbehouden parking kan je reserveren door dit formulier in te vullen.

Geef dieven geen kans

Laat waardevolle zaken, indien mogelijk, thuis. Laat deze zeker niet onbewaakt achter in je tent. De campinguitbater, de festivalorganisator en de lokale overheden zijn niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen. Breng je toch waardevolle zaken mee, dan kan je deze altijd opbergen in de lockers die je in het Festivalpark vindt.