NL
Koop tickets
Festivalpark Werchter Belgium

Stormzy op donderdag 29 juni op Rock Werchter

Hij is een waar icoon, een toptalent, één van de grootste sterren in de UK. Stormzy is de koning van de grime, het rauwe Britse antwoord op Amerikaanse rap. Een man met zoveel drive en charisma hoort thuis op de Main Stage van Rock Werchter. Op donderdag 29 juni is de spot voor Stromae helemaal de zijne.

Stormzy is in 2019 de eerste zwarte soloartiest uit eigen land die het tot headliner schopt op Glastonbury. Michael Ebenazer Kwadjo Omari Owuo Jr. is ook een maatschappelijke voortrekker. Hij heeft een uitgeverij voor auteurs uit minderheidsgroepen en ondersteunt een twintigtal zwarte beursstudenten aan de universiteit van Cambridge. Het magazine Time plaatst hem op de cover als ‘next generation leader’. En dat alles op basis van een plaat die - hoe kan het ook anders – bakens verzet. ‘Gang Signs & Prayer’ (2017) maakt donkere en felle grime toegankelijk voor een breed publiek. De beloning is de Brit Award voor Album of the Year. Stormzy evolueert snel. Op ‘This Is What I Mean’ (2022) zijn de beats zachter, legt hij zijn ziel bloot. Hij is in topvorm.

Rock Werchter 2023 vindt plaats in het Festivalpark in Werchter van donderdag 29 juni tot zondag 2 juli. Tickets zijn in verkoop via ticketmaster.be. Eerder deze week werd de affiche reeds aangevuld met 30 nieuwe namen. Binnenkort volgt nog meer.