NL
Festivalpark Werchter Belgium

Mumford & Sons op Rock Werchter

Wat waren we blij met Stromae als donderdagheadliner. Het nieuws dat hij om gezondheidsredenen zijn Multitude tournee vroegtijdig moest stopzetten, raakte ons diep. We wensen Stromae veel beterschap en hopen hem in de toekomst opnieuw te kunnen verwelkomen in het Festivalpark. Een vervanger voor Stromae vinden, was een quasi onmogelijke taak. De uitdaging was groot, onze programmatoren gingen voluit om de best mogelijke vervanger vast te leggen. We zijn dan ook erg blij te kunnen aankondigen dat onze vrienden Mumford & Sons de uitnodiging om de openingsdag van het festival te headlinen hebben aanvaard.

Mumford & Sons zouden vanaf begin juli toeren in Europa. Ze reizen speciaal voor Rock Werchter enkele dagen eerder af. We kijken er naar uit om de band terug te mogen verwelkomen in Werchter na hun betoverende set als headliner in 2019. ​Het concert op donderdag 29 juni wordt de eerste Europese show van Mumford & Sons in meer dan drie jaar. We zijn dankbaar en vooral ook erg verheugd dat ze de eerste festivaldag afsluiten.

En er is meer nieuws. Ook Froukje en Berre zijn er bij op Rock Werchter 2023. Froukje neemt de spot van Nathaniel Rateliff & The Night Sweats over. Zij annuleren, op een enkele show in Engeland na, hun volledige tournee. Froukje staat op donderdag 29 juni op de Main Stage. De dansvloer ligt in Werchter als zij op het podium staat. Berre zal op vrijdag 30 juni KluB C openen. Van TikTok naar Werchter. Voor de singer-songwriter is het een nieuwe stap in de veroveringstocht.

Festivaltickets zijn in verkoop via ticketmaster.be. Combitickets, dagtickets voor zaterdag en dagtickets voor zondag zijn uitverkocht. Er zijn nog beperkt dagtickets voor donderdag en vrijdag beschikbaar.