The Hive praktisch

Heen en weer

We raden aan heen en weer te reizen naar het festival met het openbaar vervoer. Voor wie in de regio woont is de fiets een prima optie. Meer weten? Lees alles over heen en weer naar Werchter hier.

Omgevingsplan - Campings & Parkings

Verscherpte controles

Er wordt gefouilleerd aan de ingangen van The Hive en The Hive Resort. Rugzakken en bagage worden uitgebreid gecontroleerd.

The Hive Entertainmentzone

The Hive Entertainmentzone. Voor ontspanning en vertier. Voor een hapje en een drankje. Voor sport en spel. Overdag staat deze zone in teken van ontspanning. In de late uurtjes is het er feest. Elke avond.

Comfortzones

The Hive gaat voor meer kwaliteit, voor meer comfort. Dat vertaalt zich in meer douches, meer toiletten en meer waterkraantjes voor de kampeerders. Deze worden ondergebracht in verschillende comfortzones verspreid over de camping. Zo zijn deze faciliteiten steeds nabij de kampeerder. Een douchebeurt kost 1,5 drank/eetbon. Toiletten zijn gratis en 24u/24u toegankelijk.

Er zijn ruim voldoende douches en toiletten aanwezig in elke comfortzone. Het is ook een plaats voor gezelligheid en ontmoeting. Er is gratis wifi, er is een kleine bar en bijhorend terras. In de comfortzone worden frisse en warme dranken, ontbijt en lekkere broodjes geserveerd. Voor wie een eigen potje wil koken of opwarmen, worden kookplaten, microgolfovens en waterkokers voorzien in elke comfortzone. Basisbenodigdheden zoals deodorant, tandenborstels, zakdoekjes, zonnecrème, douchezeep, handdoeken en meer zijn er eveneens te koop. Ook is er allerhande campingmateriaal verkrijgbaar. Er zijn lockers aan elke comfortzone om waardevolle zaken in op te bergen.

Eten en drinken

Er is een uitgebreid cateringaanbod in The Hive. In elke comfortzone is een ontbijtbar. In de centraal gelegen entertainment zone zijn er verschillende eetstanden. Er is voor elk wat wils. Aan de drankstanden worden bier en frisdranken geschonken. Gespecialiseerde standen bieden ook koffie, melk, fruitsappen, wijn en cocktails aan.

Je betaalt aan de drank- en eetstanden met drank/eet-bonnen. De drank/eetbonnen van het Festivalpark zijn geldig als betaalmiddel in The Hive. Je kan deze bonnen al in voorverkoop aanschaffen. Lees meer hier.

Kraantjes met gratis drinkwater bevinden zich aan alle sanitaire blokken. Bij warm weer raden we elkeen aan voldoende extra water te drinken.

Oplaadpunt GSM, smartphone

In The Hive Entertainmentzone vind je een speciale Proximus oplaadstickstand waar je een oplaadstick huurt om je toestel op te laden. Ga, lig, dans, geniet je van het festival zonder je gsm te moeten missen.

Gratis Wifi

In elke comfortzone en in de grote entertainmentzone is gratis wifi.

Eerste hulp

Het Rode Kruis en MUG Leuven staan het hele festivalweekend paraat. Nood aan eerste hulp? Bel 112 of roep de hulpdiensten op via de App 112. Aarzel ook nooit om een campingmedewerker aan te spreken. Op The Hive is er een permanente EHBO-post van het Rode Kruis. De apotheek in Werchter (Tweebruggenstraat 7) is elke festivaldag open van 13u tot 18u.

Geef dieven geen kans

Laat waardevolle zaken, indien mogelijk, thuis. Laat deze zeker niet onbewaakt achter in je tent. De campinguitbater, de festivalorganisator en de lokale overheden zijn niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen. Breng je toch waardevolle zaken mee, dan kan je deze altijd opbergen in de lockers die je in het Festivalpark vindt. Wie kampeert op The Hive of The Hive Resort kan daar van lockers gebruik maken.

Niet toegelaten op The Hive

De volgende voorwerpen zijn verboden:

 • Partytenten groter dan 3 bij 3 meter, en overdreven grote tenten
 • Glas, scherpe voorwerpen, wapens.
 • Tapinstallaties (op de campings is allerhande drank te koop tegen redelijke prijzen)
 • Gasbranders en –installaties zijn op last van de brandweer om veiligheidsredenen verboden.
 • Droogijs
 • Generatoren, omdat deze zorgen voor extra geluidsoverlast en bovendien ook een extra veiligheidsprobleem vormen
 • Vuur vormt een veiligheidsrisico, zeker met zoveel tenten bij elkaar. Open vuur (= kampvuurtjes, fakkels, kaarsen, fornuizen, kolenbarbecues e.d.) is dan ook ten strengste verboden!
 • Huisdieren. Er wordt echter wel een uitzondering gemaakt voor assistentiehonden voor personen met een handicap.
 • Muziekinstallaties die te veel lawaai produceren, worden in beslag genomen.
 • Respecteer de rust van medekampeerders.
 • Commerciële activiteiten. Het is voor de kampeerders niet toegelaten voedsel, drank, drugs, tickets of wat dan ook te verhandelen.
 • Het uitdelen van flyers, reclamefolders of ander promotioneel materiaal is verboden. Ook het ophangen van affiches is niet toegelaten.
 • Wagens, moto’s, aanhangwagens, caravans, mobilhomes e.d. Deze brengen de veiligheid van de kampeerders in gevaar. Ook steekwagens zijn niet toegelaten.. Auto’s, moto’s en fietsen parkeer je op de daartoe voorziene parkings. Kampeerders met mobilhome/motorhome/camper kunnen terecht op Camping Mobilhome.

Ivm partytenten nog: enkel partytenten met een max afmeting van 3m x 3m zijn toegelaten. Partytenten dienen voor minstens de helft over de slaaptent geplaatst te worden. Ook mogen ze niet gekoppeld worden. Tussen meerdere tenten mag er max 1 partytent geplaatst worden. Niet volgens de afspraken opgestelde tenten worden verwijderd. Volg de instructies van de medewerkers van The Hive goed op. Mogen we ook vragen partytenten, gezien hun windgevoeligheid, goed te verankeren?


Brandveiligheid

Camping The Hive wordt onderverdeeld in zones met daartussen brandgangen. Tenten moeten op verplicht de voorziene plaatsen worden opgesteld. Volg daartoe de instructies van de campingmedewerkers goed op. De brandgangen die zich tussen de afgebakende zones bevinden, dienen te allen tijde vrij gehouden te worden. Tenten en andere zaken die zich in de brandgangen bevinden, worden door de campingmedewerkers verwijderd. Er loopt een serviceweg rondom de camping. Logistiek handig maar ook van belang voor vlotte interventies van hulpdiensten en bij eventuele evacuatie.

Gasvuurtjes en barbecues zijn niet toegelaten op The Hive. Wie toch graag zijn eigen potje kookt, kan terecht in de comfortzones waar o.a. microgolfovens, waterkokers en kookplaten voorhanden zijn.

Hou The Hive proper

Bij aankomst krijgt elke kampeerder een zak voor PMD en een zak voor restafval. Het afval wordt op één centraal punt verzameld. Breng jouw gevulde zakken op het eind van je verblijf naar het inzamelpunt.

Haal op woensdag al je festivalbandje op

Festivalgangers die reeds vanaf woensdag op Camping The Hive of Camping The Hive Resort verblijven kunnen daar ook al hun festivalticket inwisselen voor een festivalbandje. Handig.

At your service

Aarzel niet om de campingmedewerkers van aan te spreken indien je hulp of informatie wenst.