The Hive My Space praktisch

Algemeen

Nood aan een gegarandeerde extra vierkante meter ruimte of meer? Boek dan je eigen stukje camping. The Hive My Space wordt aangeboden in verschillende afmetingen, met en zonder reeds opgestelde tent.

Klik hier voor een overzicht van de aangeboden pakketten.

Heen en weer

Kom je met de fiets, dan stal je je fiets gratis vlakbij. Meer info over de fietsparkings vind je hier.

Reis je met het openbaar vervoer? Neem dan aan het station van Leuven de festivalbus van De Lijn richting Haacht. Deze bus brengt je tot vlakbij The Hive. Op woensdag kunnen enkel houders van een ticket voor Camping The Hive, The Hive My Space of The Hive Resort van deze service gebruik maken. Vanaf donderdag rijden de festivalbussen voor alle festivalgangers. Meer info hier.

Kom je met de auto? Rij via de E19 Brussel - Antwerpen. Vanaf de snelweg volg je de borden tot aan de parking. Als de parkings in zone A volzet zijn, word je via de signalisatie doorgestuurd naar een andere zone.

Omgevingsplan - Campings & Parkings

Toegangscontrole

Er wordt gefouilleerd aan de ingangen van The Hive, The Hive My Space en The Hive Resort. Rugzakken en bagage worden uitgebreid gecontroleerd.

CNTRL PRK

CNTRL PRK. Voor ontspanning en vertier. Voor een hapje en een drankje. Voor sport en spel. Overdag staat CNTRL PRK in teken van ontspanning. In de late uurtjes is het er feest en vooral heel gezellig. CNTRL PRK is centraal - what’s in a name - gelegen op The Hive en toegankelijk voor wie op The Hive, The Hive My Space of The Hive Resort verblijft.

Comfortzones

The Hive gaat voor kwaliteit en comfort. Dat vertaalt zich in meer douches, meer toiletten en meer waterkraantjes voor de kampeerders. Deze faciliteiten worden ondergebracht in verschillende comfortzones verspreid over de camping. Een douchebeurt kost 1,5 drank/eetbon op The Hive, en is gratis op The Hive Resort en The Hive My Space. Toiletten zijn steeds gratis en 24u/24u toegankelijk.

Er zijn ruim voldoende douches en toiletten in elke comfortzone. Er is gratis wifi, er is een kleine bar en bijhorend terras. In de comfortzone worden frisse en warme dranken, ontbijt en lekkere broodjes geserveerd. Wie een eigen potje wil koken of opwarmen, kan daartoe terecht in de kooktent waar kookplaten, microgolfovens en waterkokers beschikbaar zijn.

Basisbenodigdheden zoals deodorant, tandenborstels, zakdoekjes, zonnecrème, douchezeep, handdoeken en allerhande campingmateriaal zijn eveneens te koop bij de comfortzones. Er zijn ook lockers om waardevolle zaken in op te bergen.

Hou het netjes

Bij aankomst krijgt elke kampeerder een zak voor PMD en een zak voor restafval. Het afval wordt op één centraal punt verzameld. Breng jouw gevulde zakken op het eind van je verblijf naar het inzamelpunt.

Ook de tent inpakken en terug mee huiswaarts nemen is een werkje van niks. We rekenen op je gezond en groen verstand. We gaan samen voor een groener Werchter.

Eten en drinken

Er is een uitgebreid cateringaanbod in The Hive. In elke comfortzone is een ontbijtbar. In CNTRL PRK zijn er verschillende eetgelegenheden. Er is voor elk wat wils. Aan de drankstanden zijn bieren en frisdranken verkrijgbaar. Gespecialiseerde standen bieden ook koffie, melk, fruitsappen, wijn en cocktails aan.

Je betaalt aan de drank- en eetstanden met drank/eet-bonnen. De drank/eetbonnen van het Festivalpark zijn ook geldig als betaalmiddel in The Hive. Je kan deze bonnen al in voorverkoop aanschaffen. Lees meer hier.

Kraantjes met gratis drinkwater bevinden zich aan alle sanitaire blokken. Bij warm weer raden we aan voldoende extra water te drinken.

Oplaadpunt

In CNTRL PRK vind je een speciale Proximus oplaadstickstand waar je een oplaadstick huurt om je toestel op te laden.

Gratis Wifi

In elke comfortzone en in CNTRL PRK is gratis wifi.

Eerste hulp

Het Rode Kruis en MUG Leuven staan het hele festivalweekend paraat. Nood aan eerste hulp? Bel 112 of roep de hulpdiensten op via de App 112. Aarzel ook nooit om een campingmedewerker aan te spreken. Op The Hive is er een permanente EHBO-post van het Rode Kruis. De apotheek in Werchter (Tweebruggenstraat 7) is elke festivaldag open van 13u tot 18u.

Geef dieven geen kans

Laat waardevolle zaken, indien mogelijk, thuis. Laat deze zeker niet onbewaakt achter in je tent. De campinguitbater, de festivalorganisator en de lokale overheden zijn niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen. Breng je toch waardevolle zaken mee, dan kan je deze opbergen in de lockers. Je vindt ze bij elke comfortzone en in The Hive Resort.

Do's & Don'ts

Don't:

 • Partytenten groter dan 3 bij 3 meter, en overdreven grote tenten*
 • Glas, scherpe voorwerpen, wapens.
 • Tapinstallaties (op de campings is allerhande drank te koop tegen redelijke prijzen)
 • Gasvuurtjes en –installaties zijn op last van de brandweer om veiligheidsredenen verboden.
 • Droogijs
 • Generatoren, wegens geluidsoverlast. Ze vormen ook een extra veiligheidsprobleem.
 • Vuur vormt een veiligheidsrisico, zeker met zoveel tenten bij elkaar. Open vuur (= kampvuurtjes, fakkels, kaarsen, fornuizen, kolenbarbecues e.d.) is dan ook ten strengste verboden!
 • Huisdieren. Er wordt echter wel een uitzondering gemaakt voor assistentiehonden (al dan niet in opleiding) voor personen met een beperking.
 • Muziekinstallaties die te veel lawaai produceren, worden in beslag genomen.
 • Commerciële activiteiten. Het is voor de kampeerders niet toegelaten voedsel, drank, drugs, tickets of wat dan ook te verhandelen.
 • Het uitdelen van flyers, reclamefolders of ander promotioneel materiaal is verboden. Ook het ophangen van affiches is niet toegelaten.
 • Wagens, moto’s, aanhangwagens, caravans, mobilhomes e.d. Deze brengen de veiligheid van de kampeerders in gevaar. Ook steekwagens zijn niet toegelaten.. Auto’s, moto’s en fietsen parkeer je op de daartoe voorziene parkings. Kampeerders met mobilhome/motorhome/camper kunnen terecht op Camping Mobilhome.

Do:

 • geniet van je verblijf
 • maak vrienden
 • respecteer je medekampeerders
 • slaap voldoende
 • poets je tanden
 • was je handen
 • neem regelmatig een douche
 • denk groen, hou samen met ons de camping netjes


(*) Ivm partytenten nog: enkel partytenten met een max afmeting van 3m x 3m zijn toegelaten. Partytenten dienen voor minstens de helft over de slaaptent geplaatst te worden. Ook mogen ze niet gekoppeld worden. Tussen meerdere tenten mag er max 1 partytent geplaatst worden. Niet volgens de afspraken opgestelde tenten worden verwijderd. Volg de instructies van de medewerkers goed op. Mogen we ook vragen partytenten, gezien hun windgevoeligheid, goed te verankeren?


Brandveiligheid

Camping The Hive en The Hive My Space zijn onderverdeeld in zones met daartussen brandgangen. Tenten op The Hive moeten op verplicht de voorziene plaatsen worden opgesteld. Volg daartoe de instructies van de campingmedewerkers goed op. De brandgangen die zich tussen de afgebakende zones bevinden, dienen te allen tijde vrij gehouden te worden. Zaken die zich in de brandgangen bevinden, worden door de campingmedewerkers verwijderd. Er loopt een serviceweg rondom The Hive. Logistiek handig maar ook van belang voor vlotte interventies van hulpdiensten en bij eventuele evacuatie.

Gasvuurtjes en barbecues zijn niet toegelaten op The Hive, The Hive Resort en The Hive My Space. Wie graag zelf een maaltijd of snack bereidt, kan terecht in de comfortzones.

Haal op woensdag al je festivalbandje op

Festivalgangers die reeds vanaf woensdag op Camping The Hive, The Hive My Space of The Hive Resort verblijven kunnen daar ook al hun festivalticket inwisselen voor je toegangsbandje voor het festival. Handig.

At your service

Aarzel niet om de campingmedewerkers van aan te spreken indien je hulp of informatie wenst.