The Hive My Space praktisch

The Hive My Space

Nood aan een gegarandeerde extra vierkante meter ruimte of meer? Boek dan je eigen stukje camping. The Hive My Space wordt aangeboden in verschillende afmetingen, met en zonder reeds opgestelde tent.

Klik hier voor een overzicht van de aangeboden pakketten.

Heen en weer

Reis wijs, reis groen, reis met het openbaar vervoer! Je festivalticket geeft recht op een gratis e-treinbiljet heen en terug naar Rock Werchter. Stap aan het station van Leuven op de festivalbus van De Lijn richting Haacht (Lijn 2). De bus brengt je tot de bushalte in zone A. Op woensdag kunnen enkel houders van een Camping The Hive-ticket van deze service gebruik maken. Vanaf donderdag 7u tot maandag 14u rijden de bussen voor alle festivalgangers.

Woon je in de regio? Kom dan met de fiets naar Rock Werchter! De fiets kan vlakbij The Hive veilig én gratis gestald worden aan de KBC-fietsenstalling. Wil je graag met de fiets naar Werchter komen, maar is de afstand net iets te groot? Kies dan voor park & bike. Je parkeert je auto er gratis. Het laatste deel van het traject leg je af met de fiets.

Kom je met de auto? Je bereikt de parkings in zone A via de E19 Antwerpen - Brussel. Vanaf de snelweg volg je de signalisatie tot aan de parkings. Er is mogelijk druk verkeer op deze route. Wil je de drukke A-zone vermijden? Neem dan de E314 afrit 21 Holsbeek en parkeer in de B-zone op wandelafstand van camping The Hive.

The Hive in kaart

Omgevingsplan - Campings & Parkings

Ontbijtvoucher The Hive/The Hive My Space

Je kan vooraf reeds je dagelijkse ontbijt in de Waxbar op The Hive reserveren. Koop een breakfast-voucher en geniet tijdens je verblijf 4 dagen lang van een topontbijt met onder meer een croissant, chocoladebroodje, yoghurt en spek met eieren. Elke dag is er nog de vrije keuze tussen een warme drank of een fruitsap bij het ontbijt. Het ontbijt wordt elke ochtend (donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag) tussen 8u en 11u30 geserveerd in de Waxbar (The Hive - Central Park) waar je rustig kan genieten.

De ontbijtvoucher voor The Hive/The Hive My Space is uitverkocht!

Toegangscontrole

Er wordt gefouilleerd aan de ingangen van The Hive, The Hive My Space en The Hive Resort. Rugzakken en bagage worden uitgebreid gecontroleerd.

Central Park

Central Park. Voor ontspanning en vertier. Voor een hapje en een drankje. Overdag staat Central Park in teken van ontspanning. In de late uurtjes is het er feest en vooral heel gezellig. Central Park is centraal - what’s in a name - gelegen op The Hive en toegankelijk voor wie op The Hive, The Hive My Space of The Hive Resort verblijft.​​​​​​​

Comfortzones

The Hive gaat voor kwaliteit en comfort. Dat vertaalt zich in meer douches, meer toiletten en meer waterkraantjes voor de kampeerders. Deze faciliteiten worden ondergebracht in verschillende comfortzones verspreid over de camping. Een douchebeurt kost 1,5 drank/eetbon op The Hive, en is gratis op The Hive Resort en The Hive My Space. Toiletten zijn steeds gratis en 24u/24u toegankelijk.

Er zijn ruim voldoende douches en toiletten in elke comfortzone. Er is gratis wifi, er is een kleine bar en bijhorend terras. In de comfortzone worden frisse en warme dranken, ontbijt en lekkere broodjes geserveerd. Wie een eigen potje wil koken of opwarmen, kan daartoe terecht in de kooktent waar waterkokers en microgolfovens beschikbaar zijn. Er zijn ook lockers om waardevolle zaken in op te bergen.

Hou de camping netjes

Bij aankomst krijgt elke kampeerder een zak voor PMD en een zak voor restafval. Breng jouw gevulde zakken naar de inzamelpunten.

Laat je tent na afloop van het festival niet achter. Pak ze in en neem ze terug mee naar huis. We rekenen op je gezond en groen verstand. We gaan samen voor een groener Werchter.

Eten en drinken

Er is een uitgebreid cateringaanbod in The Hive. In elke comfortzone is een ontbijtbar. In Central Park zijn er verschillende eetgelegenheden. Er is voor elk wat wils. Aan de drankstanden zijn bieren en frisdranken verkrijgbaar. Gespecialiseerde standen bieden ook koffie, melk, fruitsappen, wijn en cocktails aan.

Je betaalt aan de drank- en eetstanden met drank/eetbonnen. De drank/eetbonnen van het Festivalpark zijn ook geldig als betaalmiddel in The Hive. Je kan deze bonnen al in voorverkoop aanschaffen. Lees meer hier.

Kraantjes met gratis drinkwater bevinden zich aan alle sanitaire blokken. Bij warm weer raden we aan voldoende extra water te drinken.

Gratis Wifi

In elke comfortzone en in Central Park is gratis wifi.

Eerste hulp

Het Rode Kruis en MUG Leuven staan het hele festivalweekend paraat. Nood aan eerste hulp? Bel 112 of roep de hulpdiensten op via de App 112. Aarzel ook nooit om een campingmedewerker aan te spreken. Op The Hive is er een permanente EHBO-post van het Rode Kruis.

De apotheek in Werchter is gelegen in de Tweebruggenstraat 7. Openinguren tijdens Rock Werchter van 10u - 18u30. Zondag van 10u - 15u.

Geef dieven geen kans

Laat waardevolle zaken, indien mogelijk, thuis. Laat deze zeker niet onbewaakt achter in je tent. De campinguitbater, de festivalorganisator en de lokale overheden zijn niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen. Breng je toch waardevolle zaken mee, dan kan je deze opbergen in de lockers. Je vindt ze bij elke comfortzone en in The Hive Resort.

Do's & Don'ts

Don't:

 • Partytenten groter dan 3 bij 3 meter, en overdreven grote tenten*
 • Glas, scherpe voorwerpen, wapens.
 • Tapinstallaties (op de campings is allerhande drank te koop tegen redelijke prijzen)
 • Gasvuurtjes en –installaties zijn op last van de brandweer om veiligheidsredenen verboden.
 • Droogijs
 • Generatoren, wegens geluidsoverlast. Ze vormen ook een extra veiligheidsprobleem.
 • Vuur vormt een veiligheidsrisico, zeker met zoveel tenten bij elkaar. Open vuur (= kampvuurtjes, fakkels, kaarsen, fornuizen, kolenbarbecues e.d.) is dan ook ten strengste verboden!
 • Huisdieren. Er wordt echter wel een uitzondering gemaakt voor assistentiehonden (al dan niet in opleiding) voor personen met een beperking.
 • Muziekinstallaties die te veel lawaai produceren, worden in beslag genomen.
 • Commerciële activiteiten. Het is voor de kampeerders niet toegelaten voedsel, drank, drugs, tickets of wat dan ook te verhandelen.
 • Het uitdelen van flyers, reclamefolders of ander promotioneel materiaal is verboden. Ook het ophangen van affiches is niet toegelaten.
 • Wagens, moto’s, aanhangwagens, caravans, mobilhomes e.d. Deze brengen de veiligheid van de kampeerders in gevaar. Ook steekwagens zijn niet toegelaten. Auto’s, moto’s en fietsen parkeer je op de daartoe voorziene parkings. Kampeerders met mobilhome/motorhome/camper kunnen terecht op Camping Mobilhome.

Do:

 • geniet van je verblijf
 • maak vrienden
 • respecteer je medekampeerders
 • slaap voldoende
 • poets je tanden
 • was je handen
 • neem regelmatig een douche
 • denk groen, hou samen met ons de camping netjes


(*) Ivm partytenten nog: enkel partytenten met een max afmeting van 3m x 3m zijn toegelaten. Partytenten dienen voor minstens de helft over de slaaptent geplaatst te worden. Ook mogen ze niet gekoppeld worden. Tussen meerdere tenten mag er max 1 partytent geplaatst worden. Niet volgens de afspraken opgestelde tenten worden verwijderd. Volg de instructies van de medewerkers goed op. Mogen we ook vragen partytenten, gezien hun windgevoeligheid, goed te verankeren?


Brandveiligheid

Camping The Hive en The Hive My Space zijn onderverdeeld in zones met daartussen brandgangen. Tenten op The Hive moeten verplicht op de voorziene plaatsen worden opgesteld. Volg de instructies van de campingmedewerkers goed op. De brandgangen die zich tussen de afgebakende zones bevinden, dienen te allen tijde vrij gehouden te worden. Zaken die zich in de brandgangen bevinden, worden door de campingmedewerkers verwijderd. Er loopt een serviceweg rondom The Hive. Logistiek handig maar ook van belang voor vlotte interventies van hulpdiensten en bij eventuele evacuatie.

Gasvuurtjes en barbecues zijn niet toegelaten op The Hive, The Hive Resort en The Hive My Space. Wie graag zelf een maaltijd of snack bereidt, kan terecht in de comfortzones.

Haal op woensdag al je festivalbandje op

Festivalgangers die vanaf woensdag op Camping The Hive, The Hive My Space of The Hive Resort verblijven kunnen daar tot 23u hun festivalticket reeds inwisselen voor hun toegangsbandje voor het festival. Handig.

At your service

Aarzel niet om de campingmedewerkers aan te spreken indien je hulp of informatie wenst.

Party at Central Park (The Hive)

Woensdag 29 juni

21:00 - 23:00    Soul Shakers
23:00 - 00:30    Skyve & Flo Windey
00:30 - 01:30    Gunther D
01:30 - 03:30    Amber Broos

Donderdag 30 juni

23:00 - 00:30    RozeFerrari
00:30 - 01:30    Disco Donderdag met Jeroen Delodder
01:30 - 02:30    Omdat Het Kan Soundsystem & Average Rob
02:30 - 03:30    Jeroen Delodder & Bert Van Steenberghe

Vrijdag 1 juli

23:00 - 01:30    Flavour Drop
01:30 - 03:30    Double D & Eva De Roo

Zaterdag 2 juli

23:00 - 01:30    Audiowave ft. MC Rim
01:30 - 02:30    Stijn Van de Voorde & Thibault Christiaensen
02:30 - 03:30    Used

Zondag 3 juli

23:00 - 01:00    Kestified
01:00 - 03:30    Jan Van Biesen ft. Skyve ft. Pien Lefranc