Wat is The Hive ADL?

Vlakbij de ingang van het festivalterrein, in de A zone, voorziet Rock Werchter samen met Inter een voorbehouden kampeerzone voor mensen met een handicap. Voor deze camping zijn er specifieke tickets nodig!

Deze camping is bedoeld voor mensen die, omwille van hun beperking, niet op de gewone camping kunnen overnachten. Alle nodige voorzieningen zijn aanwezig opdat ook mensen met een handicap ten volle van het festival kunnen genieten:

  • toegankelijk sanitair (dus aangepaste douches en toiletten)
  • verzorgingsruimte (met tillift en verzorgingsbed). Je kan er je rolwagen ‘s nachts ook achterlaten en opladen.
  • voorbehouden parkeerplaats vlakbij de camping
  • je kan gratis beroep doen op Inter-vrijwilligers die ADL-assistentie voorzien waar nodig (hulp bij verplaatsingen, opzetten en afbreken van de tent, eten en drinken, toiletbezoek…).  Aarzel niet om een ADL-assistent aan te spreken wanneer je hulp kan gebruiken.
  • er is stroom voorzien (voor bv. mensen met slaapapneu, een oplaadpunt om elektrische rolstoelen op te laden, …). Het is niet de bedoeling dat er voor iedereen stroom wordt voorzien tot aan de tent (dit kan enkel indien het omwille van de beperking noodzakelijk is).
  • er is een koelkast voorzien om medicatie koud te leggen. Indien je echter enkel medicatie moet koud leggen en verder geen ondersteuning nodig hebt op de ADL-camping (dus geen bijkomende faciliteiten, buiten een ijskast), verwijzen we je door naar camping The Hive. Daar kan je medicatie eveneens koel bewaard blijven in de EHBO-post (in dat geval kan je dus geen gebruik maken van de ADL-kampeerzone).

De ADL-camping opent op donderdagochtend om 8u en sluit, net als alle andere campings, op maandagmiddag om 12u.

Opgelet: er zijn specifieke tickets nodig voor het gebruik van de ADL-kampeerzone. De tickets kunnen gereserveerd worden door dit reservatieformulier in te vullen.

De tickets voor de ADL-camping kosten 30 euro (inclusief servicekosten) en zijn beperkt in aantal. Reserveren via deze weg kan alleen wanneer je aan de hand van een Europese blauwe parkeerkaart of een ander officieel document je handicap kan aantonen.

Vrienden, kennissen, familie... van kampeerders met een handicap, zijn uiteraard ook welkom op deze camping (max. 4 personen). Bij aankoop van de tickets voor de ADL-camping kan best meteen het juiste aantal tickets worden aangekocht. Als je echter pas later beslist toch nog een extra vriend/kennis mee te nemen, kan je nog tickets bij reserveren. Bovendien dienen de tickets op naam te staan van de persoon met de beperking (en niet van 1 van de begeleiders).

Mensen die geen nood hebben aan de ADL-kampeervoorziening maar wel gebruik wensen te maken van de overige faciliteiten (voorbehouden parking, alternatieve ingang, …), dienen geen speciale kampeer tickets te kopen. We vragen wel om de faciliteiten (voorbehouden parking, alternatieve ingang, klapstoel, …) op voorhand aan te vragen. Dit kan door dit inschrijvingsformulier in te vullen.

Gelieve alle faciliteiten aan te vragen voor 10 juni 2022!

Voor vragen omtrent de faciliteiten voor mensen met een beperking: rockwerchter@inter.vlaanderen