Camping regular praktisch

Heen en weer

We raden aan heen en weer te reizen naar het festival met het openbaar vervoer. Voor wie in de regio woont is de fiets een prima optie. Meer weten? Lees alles over heen en weer naar Werchter hier.

Omgevingsplan - Campings & Parkings

Campingbandje

In ruil voor een geldig campingticket én op vertoon van een geldig festivalticket, kan je inchecken op de camping. Je krijgt een campingpolsbandje waarop aangegeven staat op welke camping je verblijft. Dit bandje geeft geen toegang tot de andere kampeerterreinen.

Tip: je wil in groep met vrienden verblijven op de camping? Op voorhand beslissen waar jullie verblijven zullen is dan de boodschap.

Eerste hulp

Het Rode Kruis en MUG Leuven staan het hele festivalweekend paraat. Nood aan eerste hulp? Bel 112 of roep de hulpdiensten op via de App 112. Aarzel ook nooit om een campingmedewerker aan te spreken. Op The Hive is er een permanente EHBO-post van het Rode Kruis. De apotheek in Werchter (Tweebruggenstraat 7) is elke festivaldag open van 13u tot 18u.

Niet toegelaten op de camping

 • Partytenten groter dan 3 bij 3 meter, en overdreven grote tenten 
 • Glas, scherpe voorwerpen, wapens.
 • Tapinstallaties (op de campings is allerhande drank te koop tegen redelijke prijzen)
 • Gasbranders en -installaties zijn op last van de brandweer om veiligheidsredenen verboden.
 • Droogijs
 • Generatoren, omdat deze zorgen voor extra geluidsoverlast en bovendien ook een extra veiligheidsprobleem vormen
 • Vuur vormt een veiligheidsrisico, zeker met zoveel tenten bij elkaar. Open vuur (= kampvuurtjes, fakkels, kaarsen, fornuizen, kolenbarbecues e.d.) is dan ook ten strengste verboden!
 • Huisdieren. Er wordt echter wel een uitzondering gemaakt voor assistentiehonden voor personen met een handicap.
 • Muziekinstallaties die te veel lawaai produceren, worden in beslag genomen.
 • Respecteer de rust van medekampeerders. 
 • Commerciële activiteiten. Het is voor de kampeerders niet toegelaten voedsel, drank, drugs, tickets of wat dan ook te verhandelen.
 • Het uitdelen van flyers, reclamefolders of ander promotioneel materiaal is verboden. Ook het ophangen van affiches is niet toegelaten.
 • Wagens, moto’s, aanhangwagens, caravans, mobilhomes e.d. Deze brengen de veiligheid van de kampeerders in gevaar. Ook steekwagens zijn niet toegelaten. Auto’s, moto’s en fietsen parkeer je op de daartoe voorziene parkings. Kampeerders met mobilhome/motorhome/camper kunnen terecht op Camping Mobilhome.

Proper kamperen

Om de camping netjes te houden, krijgt elke kampeerder bij aankomst een restafval- en een PMD-zak. Die kan je bij het vertrek - gevuld met je verzameld afval - achterlaten op de aangeduide inzamelplekken.

Brandveiligheid op de camping

Elke camping wordt onderverdeeld in zones met daartussen brandgangen. Tenten moeten verplicht op de voorziene plaatsen worden opgesteld. Volg daartoe de instructies van de campingmedewerkers goed op. De brandgangen die zich tussen de afgebakende zones bevinden, dienen te allen tijde vrij gehouden te worden. Tenten en andere zaken die zich in de brandgangen bevinden, worden door de campingmedewerkers verwijderd.

Geef dieven geen kans

Laat waardevolle zaken, indien mogelijk, thuis. Laat deze zeker niet onbewaakt achter in je tent. De campinguitbater, de festivalorganisator en de lokale overheden zijn niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen. Breng je toch waardevolle zaken mee, dan kan je deze altijd opbergen in de lockers die je in het Festivalpark vindt. Wie kampeert op The Hive of The Hive Resort kan daar van lockers gebruik maken.

Vragen en aansprakelijkheid

Ter plaatse contacteer je de campingverantwoordelijke.

De Rock Werchter-campings - met uitzondering van The Hive en The Hive Resort - worden uitgebaat door lokale verenigingen of privépersonen met toestemming van de gemeente Haacht of Rotselaar; niet door de festivalorganisatie. Deze laatste kan dus niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele wantoestanden op de campings. Klachten over de campings dienen gericht te worden aan de campinghouders. Uiteraard mogen de problemen ook gesignaliseerd worden aan de gemeente Haacht en Rotselaar, of aan de festivalorganisatie. De gemeentebesturen van Haacht en Rotselaar coördineren het geheel en leggen de regels vast met betrekking tot prijzen, openingsuren, aantal toiletten, polsbandjes, verlichting, brandgangen, schoonmaak, etc.