18 jun. 2021

Ook Twenty One Pilots en Faith No More op #RW22

Twee nieuwe topnamen voor Rock Werchter 2022: Twenty One Pilots en Faith No More. Ze staan beiden op zaterdag 2 juli op het festival. Eerder werd al bekendgemaakt dat Pearl Jam op donderdag 30 juni top of the bill is. Metallica is headliner op vrijdag 1 juli.

De ticketverkoop voor Rock Werchter 2022 start komende woensdag, 23 juni, om 10u via ticketmaster.be.

Twenty One Pilots is één van de grootste succesverhalen van de 21ste eeuw. De cijfers liegen er niet om. Hun doorbraak ‘Blurryface’ (2015) is het eerste album in het digitale tijdperk waarvan alle nummers volgens de Amerikaanse certificering op z’n minst goud zijn. De single ‘Stressed Out’ maakte van het duo de eerste rockact die meer dan 1 miljard streams haalde op Spotify. Josh Dun en Tyler Joseph zijn dan ook rasentertainers. In 2014 vroeg op de dag in KluB C, volgend jaar als topper terug in het Festivalpark met het pas verschenen ‘Scaled and Icy’ in de rugzak.

Faith No More gaat altijd tegen de stroom in. De Amerikanen doen dat met humor, met de nodige zelfrelativering en met een sterk geloof in eigen kunnen. De groep is niet alleen bijzonder, ze heeft ook een groot historisch belang. In de jaren 80 versnijdt ze als eerste metal met funk en hiphop en wordt ze de grondlegger van wat crossover gaat heten. Hits als ‘We Care A Lot’ en ‘Epic’ plaveien de weg voor Nirvana en worden een inspiratie-bron voor Korn en Limp Bizkit. Het motto van de vijf uit San Francisco is vrijheid, de uitkomst is moderne metal. Faith No More is hors categorie! Meer namen voor Rock Werchter 2022 worden later bekend gemaakt.

Na twee uitgestelde edities is Rock Werchter er volgend jaar opnieuw, in volle en beste vorm, van donderdag 30 juni tot zondag 3 juli 2022. Het wordt een feest als nooit tevoren. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.