Tickets

Eerste hulp bij ticketproblemen

Onze ticketpartner Ticketmaster helpt u graag verder met uw vragen:

De medewerkers van onze ticketpartner Ticketmaster zijn elke werkdag – van maandag t/m vrijdag – van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 18u bereikbaar via:

 • Voor oproepen vanuit België: 070 222 107 (0.30€/min)
 • Voor internationale oproepen: +32 (0)70 222 107 (0.30€/min)

Houd best eventuele reservatiegegevens bij de hand, dat vergemakkelijkt het hulp bieden.

Betaalwijzen

Betaling met kredietkaart of Maestro

Nadat je de kaart van je keuze geselecteerd hebt (Visa, MasterCard, American Express of Bancontact/Maestro) geef je het nummer van je bankkaart, de vervaldatum en het cryptogram in. Voor de beveiliging van je persoonlijke gegevens tijdens de bankverrichting, doet Ticketmaster een beroep op het crypto-procédé SSL, dat de vertrouwelijkheid van je bankgegevens verzekert. Zo wordt het, op het moment van de ingave en tijdens de transfer via internet, onmogelijk om ze te lezen. Ticketmaster accepteert VISA, MasterCard, American Express en Bancontact/Maestro. Levering van het e-ticket gebeurt via e-mail, meteen na betaling.

Betaling via iDeal

Kies iDEAL als betaalmethode, selecteer vervolgens de bank waar je jouw bankzaken online regelt. Je komt direct in het bekende internetbankierprogramma van jouw bank. De relevante gegevens van jouw aankoop zijn al ingevuld. Op de voor jou bekende manier keur je de betaling goed. Je ontvangt een bevestiging van jouw bank. Je keert terug naar de Ticketmaster-pagina voor bevestiging. Levering van het e-ticket gebeurt via e-mail meteen na betaling.

Betaling via overschrijving

De aankoop van tickets kan via overschrijving geregeld worden. Bestel en kies voor overschrijving als betaalwijze. Je tickets worden dan gedurende 5 werkdagen gereserveerd, in afwachting van je betaling bij Ticketmaster. Levering van het e-ticket gebeurt na ontvangst van de betaling via e-mail.

Als de termijn tussen de reserveringsdatum van het ticket en de datum van het evenement minder dan 10 dagen bedraagt, kan er niet meer via overschrijving betaald worden. Enkel betaling met creditcard (Visa/MasterCard/American Express) en Bancontact/Maestro is dan nog mogelijk. Betalen via overschrijving (via IBAN) is enkel beschikbaar voor wie in Europa resideert.

Belangrijk:

Betalen via IBAN overschrijving en Bancontact/Maestro is gratis. Een fee berekend op het totaal te betalen bedrag van de bestelling wordt aangerekend door Ticketmaster voor betalingen met credit card (Visa, MasterCard, American Express). Een fee van 0,50 euro wordt aangerekend door Ticketmaster voor betalingen via iDeal.

De wachtlijst

Wanneer tickets in de categorie van jouw keuze uitverkocht zijn, raden we je aan je in te schrijven op de wachtlijst voor deze ticketcategorie. Als er opnieuw tickets vrijkomen voor de verkoop, worden de personen op deze wachtlijst persoonlijk gecontacteerd volgens het principe ‘first come, first served’, en krijgen zij de kans om alsnog hun gewenste tickets te kopen.

De tickets die worden aangeboden aan personen op de wachtlijst, zijn afkomstig van onbetaalde bestellingen van andere ticketkopers.

Klik hier om je in te schrijven op de wachtlijst voor vrijdag 30 juni.
Klik hier om je in te schrijven op de wachtlijst voor zaterdag 1 juli.
Klik hier om je in te schrijven op de wachtlijst voor zondag 2 juli.
Klik hier om je in te schrijven op de wachtlijst voor combitickets.

Wanneer weet ik of ik nog tickets kan kopen via de wachtlijst?

Je wordt persoonlijk gecontacteerd als je op de wachtlijst staat en wanneer er opnieuw tickets voor je beschikbaar zijn. Of dit effectief zal gebeuren, en wanneer dit dan zal zijn, kunnen we niet exact zeggen.

Hoe kan ik zien op welke plaats in de wachtrij ik sta?

De tickets worden via de wachtlijst verdeeld volgens het principe ‘first come first served’, maar je kan je plaats in de wachtrij niet nagaan. We willen wel benadrukken dat het altijd nuttig is om je te registreren voor de wachtlijst als je nog op zoek bent naar tickets, dus ook wanneer de wachtlijst al een hele tijd actief is.

Moet ik vooraf betalen als ik me registreer voor de wachtlijst?

Neen, je moet niet vooraf betalen als je je registreert voor de wachtlijst. Wanneer er een ticket voor je vrijkomt, word je hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld. Je zal op dat moment ook duidelijke instructies krijgen over hoe je je bestelling kan vervolledigen.

De omruilservice

Wat is de omruilservice?

Wens je door omstandigheden een Rock Werchter-ticket te verkopen? Via onze omruilservice kan je dat op veilige en reguliere manier doen. We matchen de tickets die voor verkoop aangeboden worden met onze wachtlijsten.

Hoe bied ik een ticket aan voor verkoop?

Dat doe je uitsluitend via dit dit online formulier. We raden je aan op voorhand de spelregels en afspraken aandachtig te lezen.

Hoe koop ik een ticket dat aangeboden wordt?

Door je te registreren op de wachtlijst van de ticketcategorie die je wenst aan te kopen. We werken volgens het first come, first served principe. Tickets die via de omruilservice voor verkoop aangeboden worden, zullen eerst aangeboden worden aan wie bovenaan de wachtlijst staat.

Spelregels en afspraken

 • Elke aanvraag om tickets te ruilen is definitief en onomkeerbaar. Tickets die aangeboden worden voor verkoop, zullen enkel ongeldig gemaakt en terugbetaald worden bij een effectieve verkoop. Dit zal per email bevestigd worden.
 • Van zodra het ticket (of de tickets) via de omruilservice verkocht zijn, wordt de terugbetalingsprocedure opgestart.
 • Het omruilen en terugbetalen van tickets gebeurt enkel en alleen op verzoek van en voor rekening van de originele ticketkoper.
 • De aanvankelijk gemaakte kosten (servicekosten, mobiliteitsbijdrage en eventuele betaalkosten) worden niet terugbetaald.
 • De handlingkosten verbonden aan het omruilen bedragen 5 euro voor de verkoop van een dagticket 5 euro en 10 euro voor de verkoop van een combiticket. Dit bedrag wordt in mindering gebracht van het bedrag dat wordt terugbetaald.
 • Campingtickets (The Hive, The Hive Resort, The Hive Mobilhomes, The Hive Myspace, The Hive ADL, camping regular) en food&drinkvouchers komen niet in aanmerking voor de omruilservice.
 • De originele ticketkoper wordt via e-mail van een effectieve verkoop op de hoogte gesteld. Werd het aangeboden ticket niet verkocht, dan wordt de originele ticketkoper hiervan ten laatste op 26 juni gewaarschuwd via e-mail. Het ticket blijft dan geldig.
 • Omruilen kan tot en met donderdag 22 juni 2017 om 12u.

Meer weten?

Heb je reeds een ticket aangeboden en wens je de status er van te controleren? Klik dan hier.
Voor andere vragen omtrent deze omruilservice, kan je Ticketmaster contacteren.

Tickets doorverkopen

Er is een wettelijk kader dat de doorverkoop van tickets aan banden legt. De wet van 30 juli 2013 betreffende de verkoop van toegangsbewijzen tot evenementen stelt dat:

 • de occasionele herverkoop van tickets is toegelaten mits de verkoopprijs niet hoger is dan de definitieve prijs die op het ticket staat.
 • de niet-occasionele of regelmatige doorverkoop, of het ter beschikking stellen van platformen waar niet-occasionele herverkoop plaats kan vinden of waar de prijs kan stijgen boven de maximaal toegelaten prijs, verboden is.
 • de verkoop van gratis tickets, uitnodigingen, sponsortickets of aanbiedingen van tickets voor de officiële verkoopdatum verboden is.
 • de gedupeerde van bovenstaande regels het teveel betaalde verschil kan terugeisen van de herverkoper.

Ondanks het wettelijk kader tiert de handel in festivaltickets op de secundaire markt welig. De op de zwarte markt aangekochte tickets geven - in tegenstelling tot tickets gekocht via de officiële ticketkanalen ticketmaster.be en proximusgoformusic.be - geen garantie tot geldigheid. Al te vaak wordt er vastgesteld dat er gefraudeerde tickets worden aangeboden op de zwarte markt. De kans bestaat dus dat het ticket gekocht via de secundaire markt geblacklist is en bijgevolg zal de toegang tot het festival geweigerd worden. Meer info hierover op www.ilovemyticket.be en via FOD Economie.

Officiële hotelpakketten

555.00 euro pp in HOTEL THON BRUSSELS AIRPORT 3* 

 • Extra nacht: 45.00 euro pp
 • Single supplement: 145.00 euro (extra nacht: 75.00 euro)

575.00 euro pp in IBIS BUDGET BRUSSELS AIRPORT 3* 

 • Extra nacht: 50.00 euro pp
 • Single supplement: 142.00 Euro (extra nacht: 85.00 euro)

675.00 euro pp in HOTEL VAN DER VALK BRUSSELS AIRPORT 4* 

 • Extra nacht: 120.00 euro pp
 • Single supplement: 220.00 euro (extra nacht: 180.00 euro)

1100.00 euro pp in HOTEL PENTA LEUVEN CENTRUM 4*

 • Extra nacht: 180.00 euro pp
 • Single supplement: 627.00 euro (extra nacht: 290.00 euro)

Inbegrepen:

 • 4 nachten (van 29 juni tot 3 juli 2017) in een 2-persoonskamer incl. eigen badkamer en elke ochtend een heerlijk ontbijtbuffet.
 • 1 Rock Werchter-combiticket per persoon, dat u toegang geeft tot de festivalweide.
 • Elke dag 1 busrit van het hotel naar Rock Werchter en terug. We zetten je af bij het festival!
 • BTW en city tax van het hotel

Prijzen zijn vermeld per persoon, gebaseerd op 2 betalenden die een 2-persoonskamer delen. Als 1 persoon een kamer wenst te boeken, kan dat aan een single supplement, want dan krijg je ook een 2-persoonskamer die je alleen bezet. Extra nachten kan je aan bovenstaande tarieven bijboeken.

Alle info en online verkoop vind je terug op www.deboeck-incoming.com.

Voordeel voor groepen

Een mooi voordeel voor wie in grote groep naar Rock Werchter komt. Bij aankoop van 50 combitickets krijg je er 2 combitickets gratis bovenop.

Interesse? Neem contact met ons voor voorwaarden van de groepsaankoop via groups@rockwerchter.be.