Rock Werchter 2017

29 juni - 2 juli 2017

Frequently Asked Questions

Hoe werkt de wachtlijst?

Wanneer tickets in de categorie van jouw keuze uitverkocht zijn, raden we je aan je in te schrijven op de wachtlijst voor deze ticketcategorie. Als er opnieuw tickets vrijkomen voor de verkoop, worden de personen op deze wachtlijst persoonlijk gecontacteerd volgens het principe ‘first come, first served’, en krijgen zij de kans om alsnog hun gewenste tickets te kopen.

De tickets die worden aangeboden aan personen op de wachtlijst, zijn afkomstig van onbetaalde bestellingen van andere ticketkopers.

Klik hier om je in te schrijven op de wachtlijst voor vrijdag 30 juni.
Klik hier om je in te schrijven op de wachtlijst voor zaterdag 1 juli.
Klik hier om je in te schrijven op de wachtlijst voor zondag 2 juli.
Klik hier om je in te schrijven op de wachtlijst voor combitickets.

Wanneer weet ik of ik nog tickets kan kopen via de wachtlijst?

Je wordt persoonlijk gecontacteerd als je op de wachtlijst staat en wanneer er opnieuw tickets voor je beschikbaar zijn. Of dit effectief zal gebeuren, en wanneer dit dan zal zijn, kunnen we niet exact zeggen.

Hoe kan ik zien op welke plaats in de wachtrij ik sta?

De tickets worden via de wachtlijst verdeeld volgens het principe ‘first come first served’, maar je kan je plaats in de wachtrij niet nagaan. We willen wel benadrukken dat het altijd nuttig is om je te registreren voor de wachtlijst als je nog op zoek bent naar tickets, dus ook wanneer de wachtlijst al een hele tijd actief is.

Moet ik vooraf betalen als ik me registreer voor de wachtlijst?

Neen, je moet niet vooraf betalen als je je registreert voor de wachtlijst. Wanneer er een ticket voor je vrijkomt, word je hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld. Je zal op dat moment ook duidelijke instructies krijgen over hoe je je bestelling kan vervolledigen.

Waarom zijn er enkele kampeerterreinen verdwenen?

De verkoop van campingtickets Regular is gestart op vrijdag 17 februari. Dat is wat later dan gepland. Rock Werchter moet het vanaf dit jaar met minder Camping Regular doen. Een aantal kampeerterreinen verdwijnen omdat ze in VEN gebied gelegen zijn. De Vlaamse wetgeving stelt dat bepaalde activiteiten – waaronder kamperen – in deze gebieden niet meer uitgevoerd mogen worden. Dat was al paar jaar geweten. Het was even puzzelen om het aanbod voor komende zomer goed in kaart te brengen.

Op drie terreinen zal Camping Regular aangeboden worden: A1, C3 en C7. Goed voor drie Camping Regular ticketcategorieën. Dat is nieuw. Je koopt dus meteen een ticket voor een welbepaalde camping Regular.

Een campingticket regular, optie A1, C3 of C7, kost 27 euro (vvk) ongeacht de duur van het verblijf. Met een campingticket regular, optie A1, C3 of C7, kan op de desbetreffende camping verbleven worden van donderdag 29 juni om 8u tot maandag 3 juli om 12u.

Een (vernieuwd & handig) overzicht van het volledige campingaanbod vind je hier!

Werken op Rock Werchter

Het is niet mogelijk om op individuele basis als vrijwilliger te werken op Rock Werchter. Het festival schakelt sinds jaar en dag vele verenigingen uit de wijde regio rond Werchter in. Met man en macht én bijzonder veel enthousiasme, zetten de medewerkers van verschillende verenigingen zich in op en rond het festivalterrein. Hun doel: hun steentje bijdragen aan het welslagen van het festival én de kas van de vereniging spijzen. Elke vereniging wordt immers vergoed door de festivalorganisatie.

Mag ik foto’s maken en filmen op Rock Werchter?

Professionele geluids-, film-, video-, en fotoapparatuur zijn niet toegelaten. Kleine toestellen en smartphones zijn wel welkom in het Festivalpark.

Help! Er staat een andere naam dan de mijne op mijn ticket!

Ben je houder van een ticket met daarop een andere naam dan de jouwe? De naam van de ticketkoper wordt op het ticket afgedrukt. Indien het ticket regulier is aangekocht, mag je geen problemen ondervinden.

Zorg er wel voor dat, wanneer de originele koper niet mee met jou naar binnen gaat, de algemene staat van het ticket, de printkwaliteit en vooral van de barcode van onberispelijk niveau is. Vuile, natte of geplastificeerde tickets en slechte of onduidelijk geprinte barcodes zijn niet leesbaar door de scanners. Druk je ticket af op wit papier en zorg ervoor dat ook de achterkant blanco is. Alleen aan de originele koper zal in geval van problemen een duplicaat kunnen overhandigd worden.

Opgelet! Koop geen tickets via veilingsites of tweedehandsticketsites. Tickets waarvan wordt vastgesteld dat deze opnieuw te koop worden aangeboden aan een exuberante prijs, zullen op de zwarte lijst terechtkomen en geven bijgevolg geen toegang tot het festival. Lees meer hier!

Kan ik mijn kinderen meebrengen naar het festival?

Rock Werchter hanteert geen minimumleeftijd. Alle leeftijden welkom. Wel heeft elke aanwezige - groot of klein, jong of oud - een geldig festivalticket nodig. Er wordt geen kinderkorting toegekend.

We raden echter af om het festival met (jonge) kinderen te bezoeken. Er worden geen faciliteiten voor kinderen voorzien. Een drukbezocht festival is ons inziens niet de meest ideale omgeving voor kinderen.

Ik wil graag met een marktstand of eetkraam op Rock Werchter staan.

De beschikbare standruimte in het Festivalpark wordt exclusief toegekend aan onze sponsors en mediapartners. Op onze festivalmarkt kunnen een beperkt aantal standjes staan. Frans Bevers Catering is onze cateringpartner. Contacteer ons via info@rockwerchter.be voor voorwaarden en beschikbaarheid.

Mag ik promotie voeren op en/of rond het festivalterrein?

Op en rond het festivalterrein - dus ook op de campings en op de openbare weg - is het ten strengste verboden flyers, affiches of ander promotioneel materiaal te verdelen en/of op te hangen. Sponsors en mediapartners krijgen - volgens afspraak met de organisatie - visibiliteit in het Festivalpark.

Een duik in de geschiedenis van Rock Werchter?

Rock Werchter X is de snelste manier om door ruim 4 decennia Rock Werchter te lopen. De jaren, de namen, de feiten en de weetjes. Het geluid en de beelden komen onderweg vanzelf. Rock Werchter X is het centrum van en voor iedereen die (n)ooit naar Rock Werchter is geweest. Het is het clubhuis voor zij die erbij waren/zijn, het wordt een openbaring voor zij die nog nooit het heilige gras hebben betreden. Rock Werchter X is een belevingscentrum. Het is gevestigd in de Amerstraat 1 in Werchter. Meer info: www.rockwerchterx.be.