Welke voorwerpen mag ik meenemen in het Festivalpark?

 • Niet-drinkbare vloeistoffen en gels in verpakkingen tot 100ml, met een maximum van 1 liter in totaal
 • Kleine, niet-professionele camera’s
 • Mobiele telefoons, smartphones en tablets
 • Zonnebrillen
 • Sigaretten
 • Hoedjes
 • Paraplu’s zonder pin
 • Dekens of plastic zeil om op te zitten
 • Medicijnen
 • Opvouwbare krukjes/stoeltjes van maximaal 50 cm hoogte. (Zie voorbeeld).

Werken op Rock Werchter

Het is niet mogelijk om op individuele basis als vrijwilliger te werken op Rock Werchter. Het festival schakelt sinds jaar en dag vele verenigingen uit de wijde regio rond Werchter in. Met man en macht én bijzonder veel enthousiasme, zetten de medewerkers van verschillende verenigingen zich in op en rond het festivalterrein. Hun doel: hun steentje bijdragen aan het welslagen van het festival én de kas van de vereniging spijzen. Elke vereniging wordt immers vergoed door de festivalorganisatie.

Mag ik foto’s maken en filmen op Rock Werchter?

Professionele geluids-, film-, video-, en fotoapparatuur zijn niet toegelaten. Kleine toestellen en smartphones zijn wel welkom in het Festivalpark.

Ik wil op dezelfde camping slapen als mijn vrienden. Kan dit?

Uiteraard kan dit! Kampeerders met een Camping The Hive ticket kunnen op woensdag vanaf 16u al kamperen op The Hive. Vanaf donderdag om 8u kunnen alle kampeerders vrij kiezen op welke camping zij hun tenten opslaan. Kampeerders met een Camping Regular ticket kunnen vanaf donderdag om 6u ook hun intrek nemen op The Hive, als deze nog niet volzet is.

Let op: elk campingticket geeft slechts toegang tot 1 enkele camping. Je kan dus niet meer van camping veranderen eenmaal je je campingticket ingeruild hebt voor een campingbandje.
Een camping is volzet als de maximumcapaciteit bereikt is. Vanaf dat moment zal de camping geen polsbandjes meer uitdelen en worden festivalgangers naar andere campings doorverwezen. Wil je zeker op dezelfde camping als je vrienden verblijven? Check dan samen in! Je kan niet inchecken voor iemand anders.

Lees meer hier.

Kan ik mijn Camping Regular ticket nog wijzigen naar een Camping The Hive ticket (of omgekeerd)?

Neen, dit is niet mogelijk. Met een Camping The Hive ticket hoef je niet per sé vanaf woensdag in te checken. Later arriveren kan. Houders van een Camping The Hive ticket hebben gegarandeerd een plekje op The Hive.

Help! Er staat een andere naam dan de mijne op mijn ticket!

Ben je houder van een ticket met daarop een andere naam dan de jouwe? De naam van de ticketkoper wordt op het ticket afgedrukt. Indien het ticket regulier is aangekocht, mag je geen problemen ondervinden.

Zorg er wel voor dat, wanneer de originele koper niet mee met jou naar binnen gaat, de algemene staat van het ticket, de printkwaliteit en vooral van de barcode van onberispelijk niveau is. Vuile, natte of geplastificeerde tickets en slechte of onduidelijk geprinte barcodes zijn niet leesbaar door de scanners. Druk je ticket af op wit papier en zorg ervoor dat ook de achterkant blanco is. Alleen aan de originele koper zal in geval van problemen een duplicaat kunnen overhandigd worden.

Opgelet! Koop geen tickets via veilingsites of tweedehandsticketsites. Tickets waarvan wordt vastgesteld dat deze opnieuw te koop worden aangeboden aan exuberante prijs, zullen op de zwarte lijst terechtkomen en geven bijgevolg geen toegang tot het festival. Lees meer hier!

Kan ik mijn kinderen meebrengen naar het festival?

Rock Werchter hanteert geen minimumleeftijd. Alle leeftijden welkom. Wel heeft elke aanwezige - groot of klein, jong of oud - een geldig festivalticket nodig. Er wordt geen kinderkorting toegekend.

We raden echter af om het festival met (jonge) kinderen te bezoeken. Er worden geen faciliteiten voor kinderen voorzien. Een drukbezocht festival is ons inziens niet de meest ideale omgeving voor kinderen.

Ik wil graag met een marktstand of eetkraam op Rock Werchter staan.

De beschikbare standruimte in het Festivalpark wordt exclusief toegekend aan onze sponsors en mediapartners. Op onze festivalmarkt kunnen een beperkt aantal standjes staan. Frans Bevers Catering is onze cateringpartner. Contacteer ons via info@rockwerchter.be voor voorwaarden en beschikbaarheid.

Mag ik promotie voor mijn product of evenement voeren op en/of rond het festivalterrein?

Op en rond het festivalterrein -dus ook op de campings en op de openbare weg, is het ten strengste verboden flyers, affiches of ander promotioneel materiaal te verdelen en/of op te hangen. Sponsors en mediapartners krijgen - volgens afspraak met de organisatie - visibiliteit in het Festivalpark.

Kan ik ter plaatse tenten of ander kampeermateriaal kopen, lenen of huren?

Jawel. Dit jaar lanceren we The Hive Resort. Een overzicht van de beschikbare pakketten vind je hier.

Officiële hotelpakketten

689.00 euro pp in HOTEL THON BRUSSELS AIRPORT 3* 

 • Extra nacht: 45.00 Euro pp
 • Single supplement: 160.00 Euro (extra nacht: 80.00 Euro)

729.00 euro pp in HOTEL PENTA BRUSSELS AIRPORT 3* 

 • Extra nacht: 50.00 Euro pp
 • Single supplement: 170.00 Euro (extra nacht: 95.00 Euro)

749.00 euro pp in HOTEL VAN DER VALK BRUSSELS AIRPORT 4* 

 • Extra nacht: 115.00 Euro pp
 • Single supplement: 160.00 Euro (extra nacht: 210.00 Euro)

769.00 euro pp in HOTEL CROWNE PLAZA BRUSSELS AIRPORT 4*

 • Extra nacht: 60.00 Euro pp
 • Single supplement: 175.00 Euro (extra nacht: 105.00 Euro)

Inbegrepen:

 • 4 nachten (Van 30 Juni tot 4 Juli 2016) in een 2-persoonskamer incl. eigen badkamer en elke ochtend een heerlijk ontbijtbuffet.
 • Rock Werchter combiticket met op alle 4 dagen exclusieve toegang tot het vernieuwde Rock Werchter Terras. Dit is een aangename, leuk ingerichte en gedeeltelijk overdekte ruimte achter de Main Stage waar je op je gemak een pintje kan drinken, een kleine hap kan eten en de concerten kan voor- en nabeschouwen. Deze zone heeft ook haar eigen comfortabele toiletten. Last but not least: het Rock Werchter Terras is niet toegankelijk voor het grote publiek. Beleef het festival als VIP!
 • Elke dag 1 busrit van het hotel naar Rock Werchter en terug. We zetten je af dichtbij het Terras en Main Stage, dus geen wachtrijen of lange loopafstanden voor jou!
 • BTW en city tax van het hotel

Prijzen zijn vermeld per persoon, gebaseerd op 2 betalenden die een 2-persoonskamer delen. Als 1 persoon een kamer wenst te boeken kan dat aan een single supplement, want dan krijg je ook een 2-persoonskamer die je alleen bezet. Extra nachten kan je aan bovenstaande tarieven bijboeken.

Alle info en online verkoop vind je terug op www.deboeck-incoming.com