Rock Werchter 2017

29 juni - 2 juli 2017

Rock Werchter wint European Festival Award voor Best Major Festival

Voor de achtste keer werden gisteravond in Groningen, op de vooravond van het Eurosonic Noorderslag festival, de European Festival Awards uitgereikt. Rock Werchter werd er tot "Best Major Festival" gekroond. 

Het is de eerste keer dat het festival deze prestigieuze publieksprijs wint. De andere genomineerde festivals in deze categorie waren: Dour Festival (BE), EXIT Festival (RS), Glastonbury Festival (UK), Le Printemps de Bourges (FR), Lollapalooza Berlin (D), Open’er Festival (PL), Roskilde Festival (DK), Sziget Festival (HU) en Tomorrowland (BE). Rock Werchter werd eerder al onderscheiden met onder andere European Festival Awards voor "Beste Line-Up" en "Artists Favourite Festival".

De European Festival Awards zijn een initiatief van Yourope en Eurosonic Noorderslag.  Elk jaar worden de beste festivals in 16 verschillende categorieën bekroond. Acht awards worden toegekend op basis van stemmen van festivalgangers. Experten bepalen de winnaars in de overige acht categorieën.   Er waren gisteren in Groningen nog Belgen aan het feest trouwens. Pukkelpop mocht de "The Brand Activation Award" in ontvangst nemen voor voor de meest creatieve en best uitgevoerde sponsoractiviteit op een festival in 2016.