Rock Werchter 2017

29 juni - 2 juli 2017

Imagine Dragons

Gestaag komen ze binnen, de bevestigingen voor Rock Werchter. Ook vandaag noteren we een nieuwe naam. En daarmee is nummer 9 voor Rock Werchter 2017 een feit. Imagine Dragons komt op donderdag 29 juni naar het Festivalpark.

Eerder werd al bekend gemaakt dat ook Arcade Fire en Kings of Leon diezelfde dag naar het festival komen. Radiohead staat er op vrijdag 30 juni, Blink-182, Linkin Park en System Of A Down op zaterdag 1 juli. Alt-J en Foo Fighters zijn er op zondag 2 juli.

Het verhaal wil dat Imagine Dragons een anagram is van een eerdere groepsnaam van het viertal uit Las Vegas. En die gaan ze nooit verklappen. Een sterke aandachtstrekker, maar ze hadden hem niet echt nodig. Imagine Dragons was van bij de start talk of the town. Hun debuut ‘Night Visions’ (2012) verkocht als zoete broden en brak records. Zo stonden de singles ‘Radioactive’ en ‘Demons’ meer dan een jaar in de Amerikaanse hitlijsten. ‘Radioactive’ haalde zelfs een ongeëvenaarde 87 weken. Hun succesformule: alternatieve rock op de golflengte van Foster the People en Mumford & Sons nieuwe stijl. Met diepe bassen, heftige drums en de krachtige stem van Dan Reynolds. Een eerste keer Rock Werchter in 2014, een uitverkocht Vorst Nationaal in 2015. Album nummer 3 is in de maak. De enige weg is omhoog. Imagine Dragons staat op donderdag 29 juni op Rock Werchter.

Rock Werchter 2017 vindt plaats van 29 juni tot 2 juli in het Festivalpark in Werchter. Tickets zijn te koop via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be.